2013. február 6., szerda

Peter Horrobin - A lehetséges démoni jelenlét néhány megfigyelhető tünete 6.


13.       Örökletes betegségek

Amikor valaki egy súlyos betegség tüneteivel orvoshoz fordul, akkor az orvos általában felteszi azt a kérdést, hogy volt-e a családban valakinek hasonló betegsége. Ilyenkor egészségügyi támpontokat keres az öröklődési vonalban, amelyek segíthetnek neki a diagnózis felállításában és a kezelés módjának meghatározásában. Én is fel szoktam tenni ezt a kérdést, csak éppen más okokból.
Ha azokra az igehelyekre gondolunk, amelyek emlékeztetnek bennünket arra, hogy Isten az atyák vétkét megbünteti a fiakban (2Mózes 20:5; Jeremiás siralmai 5:7), akkor az segít nekünk annak megértésében, hogy ha egy betegség öröklődik a családban, akkor az, amit a családtagok egymásnak átadnak, valójában egy szellem lehet, amely minden egyes generációban kiváltja ugyanazokat a tüneteket. Nagyon komoly szabadulásokat és gyógyulásokat láttunk, amikor leszámoltunk ezekkel az erőkkel és amikor az érintett emberek megbocsátották őseiknek azokat a bűnöket, amelyeket elkövettek és amelyekkel lehetővé tették a démonoknak, hogy belépjenek a generációs vonalba.

Jóllehet ez a gondolat idegen, sőt visszatetsző lehet a teológusok és az orvosok egy része számára, az elmúlt évek kemény tapasztalatai bőségesen bizonyítják azt a felfogást, hogy a betegségek szellemei öröklődhetnek a családon belül, és így betegségeket okozhatnak. Voltak emberek, akik teljesen meggyógyultak olyan betegségekből, amelyeknek sora a orrnyálkahártyagyulladástól (ez az orrmelléküreggyulladás akut formája), amelytől egy hölgy huszonöt éven keresztül szenvedett, mindkét vese leállásáig terjed, azáltal hogy megszabadultak a betegség szellemeitől, amelyeket őseiktől örököltek és amelyek a betegséget a jelenlegi generációban kiváltották. Ha bi­zo­nyí­té­kok vannak arra nézve, hogy egy betegség végigkíséri a család életét, mindig komolyan mérlegelni kell annak lehetőségét, hogy jelen lehetnek az életükben a betegség szellemei.

Amikor az emberek meghalnak, a démonok tovább élnek. Ők szellemi lények, akiknek nincs saját otthonuk, ezért ilyenkor megpróbálják elfoglalni egy másik ember testét, hogy folytathassák tevékenységüket. Az elkövetett bűnök által jogokkal rendelkeznek a gyermekek és a gyermekek gyermekei felett, ezért a beteg családtag halála után a démonok legvalószínűbb örökösei az érintett család tagjai.

14.       Eretnek hitbeli felfogások

A Sátán nemcsak a hamis vallások mögött van jelen. A keresztény vallásfelekezetekben is végzi munkáját, és az a célja, hogy hamis felfogásokat terjesszen el az evangéliumról és bátorítsa az igazságról alkotott eltérő felfogásokat és az eretnekségeket. Miután valaki magáévá tesz valamilyen eretnek hitet, sebezhetővé válik egy olyan szellem befogadására, amely aztán megtartja őt hamis hitében és megvakítja az igazság meglátására, amint a Sátán megvakítja a hitetlenek elméjét, hogy ne láthassák meg az evangélium világosságát (2Korinthus 4:4).
Szolgálatunk során azt tapasztaltuk, hogy létfontosságú az Isten igéjének alapvető igazságaihoz való ragaszkodás. Kizárólag akkor tudjuk felismerni a megtévesztéseket, ha ragaszkodunk az igazsághoz. Nagyon sokszor előfordul, hogy szolgálat közben, amikor kimondjuk az igazságot, akkor az emberben lévő démonok gúnyosan ilyen jellegű szavakat mondanak: „Mi tudjuk, hogy ez igaz, de ő nem hisz ebben, és ő hatalmazott fel minket arra, hogy benne maradjunk.”

A démonok nagyon pontosan tudják, mi az igazság és mi a tévedés. Ugyanilyen pontosan értik Isten igéjének igazságát, és tudják, hogy ha valaki nem hiszi el ezt az igazságot, akkor ezzel felhatalmazza a démonokat arra, hogy megtévesztésbe vezessék őt.
Miután valaki beleesett valamilyen hamis hit csapdájába, különös tekintettel a hit alapvető tantételeire, Isten igéjének tekintélyére és a Szent Szellem munkájára, akkor nagyon sebezhetővé válik a további démonizálódásra, amely irányítása alá fogja vonni elméjét és felfogását. Elkezdtük megérteni, hogy ha valamilyen megtévesztő hit következtében az egyik generáció szíve keménnyé válik az Úr felé, akkor ez szívbetegségeket idézhet elő a későbbi generációk életében.

Annak ellenére, hogy egy szívbetegség kialakulásának lehetnek nyilvánvaló egészségügyi okai, fel kell tennünk a kérdést, honnan származnak ezek a nyilvánvaló egészségi állapotok. Hitem szerint ezen a területen az egyház nagyon sok mindent meg fog érteni, amint a keresztények engedelmeskednek Jézus azon parancsának, hogy menjenek el, gyógyítsák a betegeket és űzzék ki a démonokat. Elkezdtük megérteni, hogy Mózes harmadik könyvének szavai ma is nagyon valóságosak, amikor arról beszél, hogy a szövetség megtörésének következményei ilyen dolgokat is magukba foglalnak: „hirtelen rémület, pusztító betegségek és láz, amelyek kiégetik a szemeteket és elszívják belőletek az életet” (3Mózes 26:16).