2013. február 10., vasárnap

Kenneth E. Hagin - Azért jött, hogy kijelentse Õt


Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, Õ jelentette ki Õt.
— JÁNOS 1,18.

Jézus  tudatában  volt  ennek,  és  kellõképpen  értékelte földi küldetésének ezt a részét: Kijelenteni az Õ Atyjának valóságos természetét!
Egyszer  egy  híres  Biblia-tudós  azt  mondta  a  meg  testesüléssel kapcsolatban: „Tudjuk, hogy Isten olyan, amilyennek megláttuk Jézusban. Õ a Krisztushoz hasonló. Ha pedig olyan, akkor Õ jó és bizalomra méltó Isten.”
Ha  az  a  szív,  amely  az  univerzum  mögött  áll  olyan, mint az a gyengéd szív, amely megtört a Kereszten, akkor az övé lehet a szívem, minden feltétel és fenntartás nélkül.
Semmi magasztosabbat nem tudok mondani Istenrõl, mint hogy Õ bizonyára úgy él, mint a Krisztus… Különös: egy ember élt közöttünk, és amikor Istenre gondolunk, úgy képzeljük el, mint ezt az embert, mert ha Isten más lenne, nem is lehetne jó.
Átruházhatjuk  Istenre  Jézus  minden  egyes  erkölcsi tulajdonságát, anélkül, hogy elveszítenénk vagy leértékelnénk  Istenrõl  kialakult  képünket. Ellenkezõleg,  azzal, hogy  úgy  gondolunk  Istenre,  ahogy  Jézus  lefestette  Õt, felmagasztaljuk Istenrõl alkotott képünket. Mindazok, akik megpróbáltak másféle módon gondolni  Istenre,  lealacsonyították  és  szegényessé  tették  a  Róla kialakult képüket.


Megvallás: Jézus  kijelentette  nekem  az  Atya Istent.  Én tudom,  hogy  Isten  milyen  —  Õ  olyan,  mint  Jézus!  Õ  jó Isten — és én bízom Õbenne.