2013. február 7., csütörtök

David Yonggi Cho - A hit egyik törvénye 1.


Isten sohasem fogja másképp végrehajtani nagy tetteit, mint a te személyes hiteden keresztül. Neked van hited, akár érzed azt, akár nem. Amikor szükséged van rá, az a hit a rendelkezésedre áll. A hitnek azonban megvannak a maga sajátos működési módjai, amelyek által a benned lakozó Mennyei Atyával is összekapcsol téged. Hited használhatóvá tételéhez szükséged van a következő négy lépésre:
           
            Képzeld világosan magad elé a célt
            Legyen benned égő vágy
            Imádkozzál bizonyosságért
            Mondd a hit beszédét

Mondd a hit beszédét: bizonyítékát kell adnod hitednek. A csodák nem akkor történnek meg, ha vakon küszködtök érte. A szellemi világnak törvényei vannak, és a ti szívetekben kiapadhatatlan források találhatók. Maga Isten lakik bennetek, de Isten semmit sem fog másképp cselekedni értetek, mint a ti életeteken keresztül. Isten nagy dolgoknak a megvalósításában fog együttműködni veletek. Isten mindig ugyanaz, de amíg egy személy meg nem változik, Isten nem jelentheti ki magát rajta keresztül. Isten ma rajtatok keresztül akarja kijelenteni önmagát, ugyanúgy, ahogy kétezer éve Krisztuson keresztül tette.
            Ami a szívedet és az elmédet teherbe ejti, az meg fog nyilvánulni a körülményeidben is. Minden egyébnél jobban őrizd a szívedet és elmédet. Isten válasza a saját szellemeden keresztül jut el hozzád, és a szellemeden keresztül Isten válasza eljut a körülményeidhez is. Előre jelentsd ki teljes bizonyossággal azt, ami lesz, mert a szavad kimegy, és ténylegesen megteremti azt. Az egész világ Isten beszédére jött létre. A te beszéded az alapanyag, amelynek felhasználásával a Szentlélek teremt. Szóljad hát az igét, mert az nagyon fontos.
            A hit szellemi birodalma a negyedik dimenzióba tartozik. A látomások és álmok képezik a negyedik dimenzió nyelvét, és a Szentlélek ezeken keresztül kommunikál.
            Először tehát tűzd ki világosan magad elé a célt, azután rajzold azt meg a képzeletedben életszerűen és valóságosan, és aztán lelkesedjél érte, és az egész folyamatot imádságban vidd véghez. Ha hatalmat gyakorlunk a negyedik dimenzióban, ami a hit birodalma, akkor parancsolhatunk a körülményeknek és az élethelyzeteknek, széppé tehetjük azt, ami csúf és kaotikus, és gyógyulást hozhatunk a sérülteknek és a szenvedőknek.

A kimondott szó teremtő ereje

            A beszédközpontnak olyan hatalma van az egész test fölött, hogy az ember egyszerűen a beszéde által irányíthatja a testét, és tetszése szerint ráveheti bármire. Ha valaki egyre azt hajtogatja: "Én egyre gyengébb leszek" - az összes idegpályája rögtön megkapja ezt az üzenetet, és mind azt mondja: "Ó, készüljünk föl az elgyengülésre...
            Az emberek könnyen rászoknak arra, hogy negatív módon beszéljenek. Mielőtt meg akartok változni, meg kell változtatnotok a nyelveteket. Ha a Szentlélek hegyeket mozdító hitet oltott a szívetekbe, ne folytassátok az imádságot és a könyörgést azért, hogy Isten mozdítsa el azt a hegyet, hanem parancsoljátok meg neki: "Hegy, zuhanj a tengerbe!" - mindaz meg fog történni. Ha megtanuljátok ezt és szokásotokká válik az, hogy a Szentlélek kenete alatt létrehívjatok dolgokat az Istenbe vetett hit által, akkor csodák sokaságát fogjátok átélni.