2013. február 20., szerda

David Yonggi Cho - A hit egyik törvénye 4.


Isten címe

            Amikor kereszténnyé lesz az ember, nemcsak arra van szüksége, hogy pozitív gondolkodás által átképezze az elméjét, hogy a csodák fogalmaiban gondolkodjék, és hogy kifejlessze önmagában a sikerre irányuló gondolkodásmódot; annak is tudatában kell lennie, hogy honnan kapja az erőt és az alkalmasságot.
            ....Nem tudtam miről prédikálni...nem érdekelte az embereket amit mondtam...olykor éreztem, hogy megérintett Isten, de hamar kiestem ebből az állapotból....
            Elkezdtem a küzdelmet Isten állandó jelenlétének a megnyerésére. ..Lassacskán látni kezdtem azt, hogy a Szentlélek által az Atya Isten és a Fiú Isten itt laknak énbennem. Végre megtaláltam Isten lakcímét. Isten énbennem lakozik minden hatalmával és minden erejével. De Ő ugyanúgy ott lakik tibennetek is! Akik még nem tették meg közületek, jöjjenek Jézus Krisztushoz és fogadják el Őt személyes Megváltójuknak, és a menny és a föld Teremtője fog szívükbe költözni minden erőforrásával együtt. Ő fog gondoskodni minden szükségetekről.
            Kutattam én Isten után mindenfelé, de miután ezt az igazságot megismertem, nem vándoroltam többet. Megtaláltam isten lakcímét és tartózkodási helyét.

A kihívás

            A szívetekre kívánom helyezni azt a tényt, hogy azok a források, amelyekre szükségetek van, ott vannak bennetek; nem holnap, nem is tegnap, hanem éppen most: Istennek a teljessége van tibennetek. Isten nem azért van ott, hogy aludjon. Isten azért van ott, hogy kimunkálja a ti megváltástokat. Isten azonban sohasem munkálkodik másképpen, csak a ti gondolkodásotokon, a ti látásotokon és a ti hiteteken keresztül. Ti vagytok az Ő csatornája. Isten olyan nagy, amekkora lehetőséget adtok Neki, és olyan kicsiny, amennyire ti korlátozzátok Őt.

A bűnök

            A legtöbb ember négyfajta testi bűnnel áll harcban, és az Istennel való aktív együttműködés csak ezeknek a legyőzése után lehetséges. Ha nem szabadulnak  meg ezektől, annyira el fognak záródni a csatornáik, hogy Isten nem tud majd kiáradni rajtuk keresztül. Ezt a négy dolgot húsz éves személyes lelkigondozás során fedeztem föl.
            1. a gyűlölködés bűne
            2. a félelem bűne (Ha valakinek egy meghatározott félelem van az életében, abban egy pusztító hatalom kezd kiáradni.)
            3. a kisebbrendűségi érzés
            4. a bűntudat bűne (amíg valaki a bűntudat foglya, Isten sohasem áradhat keresztül rajta.

            Testvéreim a Krisztusban! Isten minden hatalma ott lakik tibennetek ebben a pillanatban. Meríthettek belőle az iskolai tandíjra, a ruházkodásotokra, a könyveitekre, az egészségetekre, az üzleti vállalkozásotokra - mindenre! És amikor kimentek az evangélium hirdetésére, ti nem valami meghatározatlan célról, nem valami elméletről, nem filozófiáról vagy ember-csinálta vallásról beszéltek majd. Ti arra tanítjátok meg az embereket, hogy miképpen meríthetnek a kimeríthetetlen erőforrásokból!
            Ti Jézust adjátok az embereknek, és Jézus által maga Isten költözik be az emberek szívébe, hogy bennük lakjon.