2013. február 20., szerda

Dr. Leaf - Milyen Hazugságoknak Hiszünk?


Az ember egy gondolkodó teremtmény. Ha reggel felkel a legelső dolog az, hogy elkezd gondolkodni. Egész nap gondolkodik és az 5 érzékszervén keresztül bejövő információt dolgozza fel, ugyanakkor aktiválja agya hálózataiban már meglevő régebbi gondolatait is. Este lefekvés előtt a legutolsó még az szokott lenni, hogy valamiről gondolkodunk. Sőt, mialatt alszunk, elménk akkor is szortírozza gondolatainkat. Tény, hogy az ember soha nem hagyja abba a gondolkodást!  Ez az a kreatív erő viszi bele az embert a döntésekbe, az agyunkban valós fizikai dolgok létrehozásába, amik aztán befolyásolják később szellemünk, lelkünk és testünk állapotát is.
Ezért mondom mindig, hogy a gondolkodás a legnagyobb formáló erő a világmindenségben….Isten után, természetesen!
A gondolkodás agyunkban lejátszódó folyamat. Itt dől el, hogy jó, avagy rossz döntést hozunk-e. Választanunk kell, hogy hiszünk-e ellenségünk –az ördög- hazugságainak, a hazugságok atyjának, vagy nem. Az ő gonosz terve az, hogy mi emberek passzívan fogadjuk el az ő hazugságait, forgassuk azokat fejünkben –és a neuroplaszticitás elmélete alapján- jól véssük is bele elménkbe azokat. Ahogy ezeket bekódoljuk biológiai rendszerünkbe, természetesen rossz hatást fog gyakorolni mind szellemünk, mind lelkünk és testünk állapotára is.
Az ellenség megpróbál meggyőzni hazugságaival,- mert amit tenni tud az csak a hazugság-, hogy önszándékból pusztítsuk el magunkat. Nemrég barátaim emlékeztettek a Máté 28:18-ra, ahol Jézus azt mondta „Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.”  Ha Jézusé minden hatalom…mi maradt még az ördögnél?  Semmi!!! Az egyetlen dolog, amit csinálni tud az, hogy hazudik és megpróbál minket meggyőzni arról, hogy higgyünk a hazugságainak. És mi- hogyan fogadjuk hazugságait? Az 5 érzékszervűnkön át jön be az információ, ám amikor el is kezdünk gondolkodni a hazugságairól, sajnos beépítjük elménkbe, majd ez alapján elkezdünk cselekedni is!
Az ember nem tudja életének eseményeit, vagy körülményeit megszabni, se azt, hogy mások mit gondolnak, és hogyan választanak. De arra van az embernek hatalma, hogy eldöntse mit hisz el és hogyan reagál a történtekre. Mi ’Krisztus értelmét kaptuk meg!” (1 Korintus 2:16). Tehát, mind a tudomány, mind a Biblia szemszögéből képesek vagyunk jól gondolkodni és kitűnően választani! Plusz még a Szent Szellem is bennünk van, hogy vezessen bennünket, „foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak” (2 Korinthus 10:5). Jézus itt felhatalmaz minket arra, hogy gondolkodjunk és válasszunk helyesen! Még ha rosszul is választanánk, elhinnénk a hazugságokat és azokat bebetonoznánk agyunkba, akkor is megszabadulhatunk tőle! Csak hinni kell Jézusban, s abban, amit a kereszten megtett értünk és 21 nap alatt lebonthatjuk a toxikus gondolatokat és helyettesíthetjük azokat egészséges, életadó gondolatokkal! Ilyen Isten kegyelme működés közben.
Tehát soha ne engedje meg egy gondolatnak se, hogy kontrol nélkül kószáljon az agyában, mindegyiket el kell kapni és ellenőrizni, hazugság-e vagy sem! Dobjuk ki a hazugságokat (így elektromos energiából hőenergiává válik, csupán 21 nap alatt.) és fogadjuk be az igazságot! A 21 napos méregtelenítő program a Ki kapcsolta ki az agyam? Toxikus gondolatok és érzések című átdolgozott könyvemben található.