2013. február 26., kedd

Kenneth E. Hagin - Együtt ültetett


Minket, kik  meg  voltunk  halva  a  vétkek  miatt, [Isten] megelevenített  együtt  a  Krisztussal, kegyelembõl tartattatok meg! És vele együtt feltámasztott és vele együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban. — EFÉZUS 2,5. 6.

Az a cselekedet, amely feltámasztotta az Urat a halálból,  az  Õ  Testét  is  feltámasztotta.  (Az  csak  természetes, hogy a fej és a test együtt van feltámasztva.) Továbbá,  az  a  cselekedet,  amely  a  trónra  ültette Krisztust, az Õ Testét is oda ültette. Hol ülünk mi most? A mennyekben! Most! Nem valamikor a jövõben fogunk ott  ülni;  Isten  Krisztussal  együtt  ültetett  le minket,  mi most ülünk a mennyekben a Krisztus Jézusban.
Krisztus ott ül az Atya jobbján. Ezért mi is ott ülünk az Atya jobbján! (A jobb kéz a hatalom helye. Isten minden tervét és programját az Õ jobb kezén — Krisztuson keresztül  hajtja  végre,  az  Õ  szellemi  Testén  keresztül, ami a Gyülekezet.) A Felség trónjának jobb keze a mennyekben az egész univerzum feletti hatalom középpontja! (Zsid. 8,1) A mennyekbe  felment  Krisztusra  bízták  a  trón  hatalmának gyakorlását — és ez a hatalom a miénk.


Megvallás:  Isten  a  Krisztussal  együtt  megelevenített engem.  Isten  Õvele  együtt  feltámasztott  engem.  Isten  a Krisztussal  együtt  ültetett  engem  a  mennyekbe.  Ahogy  a földön járok, együtt munkálkodván Istennel az Õ tervének
végrehajtásában,  hatalmi  helyemet  tekintve,  én  az  Atya jobbján ülök.