2013. február 17., vasárnap

David Yonggi Cho - A hit egyik törvénye 3.


A rhéma elnyerése:

            1. Eleresztem az akaratomat, ahogy az autó sebesség váltóját üresbe teszem. Azután ezt mondom: Itt vagyok, Uram, azt teszem, amit kívánsz tőlem, akár jónak tartom, akár rossznak, amit majd parancsolsz. Ebben a lelkületben kell várakozni aztán a válaszra. Ha még böjtölünk is, imánk hatékonyabb lesz.
            2. Kérem az Urat, hogy nyilvánítsa ki akaratát az én kívánságomon keresztül. A kívánság kulcsfontosságú. Ezt kérjük: "Uram, oltsd belém a kívánságot, amelyik megegyezik a Te akaratoddal." Imádság közben többféle gyönyörű szép kívánság is támadhat bennetek. Türelemre lesz szükségetek ahhoz, hogy megvárjátok, amíg Isten saját kívánsága betölti a szíveteket. Várakozzatok még az Úr előtt egy ideig. A kívánság eredhet a Sátántól, a ti emberi szellemetektől vagy a Szentlélektől. Az idő múlása mindig eldönti a dolgot. Ha türelmesen várakoztok, a saját kívánságotok és a Sátántól eredő kívánságok erejüket veszítik, de a Szent Szellem kívánsága egyre erősebbé lesz.
            3. Amikor elnyerem a világosan meghatározott kívánságot, megteszem a harmadik lépést: hozzámérem ezt a bizonyosságot a Szentírás tanításához.
            4. Kérek Istentől egy biztató jelet a körülményeimben. Ez a jel néha igen parányi, de jel, és mindig megérkezik.
            5. Miután megkaptam a jelet, megteszem a végső lépést: addig imádkozom, amíg megismerem Isten menetrendjét. Isten menetrendje eltér az emberétől. Mindaddig imádkoznotok kell, amíg elnyeritek Isten békességét, mert a békesség olyan, mint a fő döntőbíró. Ha az imádság után még mindig éreztek valami nyugtalanságot a szellemetekben, akkor az időzítés nem megfelelő. Ez azt jelenti, hogy még mindig van egy tilos jelzés valahol, folytassátok tehát az imádságot és a várakozást. Amikor a piros jelzőlámpát fölváltja a zöld, a szívetekben békesség támad. Ugorjatok föl tehát, és induljatok neki. Haladjatok teljes sebességgel előre, Isten áldásával és Isten "rhémá"-jával. Egyik csoda a másik után követ majd benneteket.
            Várakozzatok tehát az Úr előtt: soha se tekintsétek ezt időfecsérlésnek. Amikor Isten szól a szívetekhez, Ő egy másodperc alatt nagyobb dolgokat képes véghezvinni, mint ti egy egész év alatt. Várakozzatok az Úr előtt, és látni fogjátok, amint hatalmas tetteket hajt végre!

Metanoia

            Amikor a szívetekbe fogadjátok Jézus Krisztust mint személyes Megváltótokat, a szellemetek azonnal újjászületik. Isten élete azonnal belétek árad, és a szellemi lényetek örök élet részesévé válik. Az elméteknek és a gondolataitoknak azonban az újjászületett szellemeteknek megfelelően még meg kell újulniuk, és ez egy életre szóló folyamat, amihez idő, energia és küzdelem szükséges. Szükség van erre a megújulásra ahhoz, hogy az ember megkaphassa Istentől a "rhéma"-t, amelyre szüksége van, és cselekedni is tudjon azáltal, és így megőrizze a kimondott szó teremtő hatalmát. Személyes életünket összhangba kell hozni Isten gondolataival.
            Az első lépés az, hogy a gondolkodásban tanúsított magatartást negatívról pozitívra változtatjátok meg. Ez nagyon fontos, mert ahogyan gondolkodik az ember, úgy is cselekszik. Ne legyenek negatív gondolataitok. Isten világosság, és Őbenne nincsen semmi sötétség.
            Ügyeljetek arra is, miközben Isten Igéjével táplálkoztok, hogy ne szorítsátok be gondolataitokat a tradicionális kerékvágásba. Gondolkodjatok forradalmi módon. Ha a gondolkodásotokat átváltoztattátok negatívról pozitívra, második lépés gyanánt késztessétek magatokat arra, hogy folytonosan csodákban gondolkodjatok.
            A megújult elme felé vezető harmadik lépés az elmének az isteni siker felé irányítása. Meg kell töltenetek az elméteket a győzelem és a bőség tudatával. Bátran építsétek bele gondolkodásotokba Isten Igéjét.
            "Annak pedig, aki véghetetlen bőséggel mindent megcselekedhetik, feljebb mint kérjük vagy elgondoljuk, a mibennünk munkálkodó erő szerint." (Ef 3,20)
            Olvassátok a Bibliát! De ne vallásoskodásból olvassátok azt, sem pedig azért, hogy újabb törvénykező utasításokra bukkanjatok benne, vagy hogy megismerjétek a történelmet. Nem, azért olvassátok a Bibliát, hogy tápláljátok vele az elméteket, és megújítsátok a gondolkodásotokat. Töltsétek meg a gondolkodásotokat Isten Igéjével. Akkor Isten szabadon megközelítheti majd az életeteket, és kiáradhat rajtatok keresztül, hogy hatalmas dolgokat cselekedjen, amelyek megdicsőítik Őt.