2013. február 5., kedd

Peter Horrobin - A lehetséges démoni jelenlét néhány megfigyelhető tünete 5.


10.       Félelmek és fóbiák

A félelem Isten ajándéka, amely visszatart minket attól, hogy olyan dolgokat tegyünk, amelyek ártalmasak lennének ránk nézve. Az Isten szerint való félelem nélkül csak nagyon kevesen élnék túl a gyermekkort, mert olyan nagy kockázatoknak és veszélyeknek vagyunk kitéve nap mint nap. De a Sátán – Isten minden más ajándékához hasonlóan – arra törekszik, hogy eltorzítsa az igazságot és a tévedés kötelékében tartson minket. Amikor van valamilyen rémületes élményünk, a Sátán arra törekszik, hogy rabul ejtsen bennünket annak az eseménynek a traumája, és az ilyen események démonok belépési pontjává válhatnak.
Amikor valakit irracionális félelmek irányítanak – és a Sátán sok száz különféle félelmet használ fel ilyen módon –, akkor szinte mindig egy démoni erődítmény található a megnyilvánuló viselkedésmód mögött. A Biblia úgy írja le Jézust, mint aki a tökéletes szeretet, és azt is elmondja nekünk, hogy a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet. Kizárólag Jézus nevében lehet megtörni és elűzni azt a félelmet, amelynek felhasználásával a Sátán irányítani próbálja az életünket.
Valóban meglepő azt látni, hogy milyen nagy változás következik be az emberek életében, amikor kiűzzük belőlük azokat a félelmeket, amelyek (gyakran egész életükön keresztül) irányították őket, és szabadságot kapnak arra, hogy önmaguk legyenek. Láttam embereket, akik miután meggyógyultak, hirtelen újra mertek autót vezetni, repülőgépre ülni, képesek voltak találkozni valakivel, akiktől rettegtek, meg tudtak enni olyan ételeket, amelyeket korábban összekapcsoltak valamilyen félelmetes élménnyel, újból lehetett szexuális kapcsolatuk a férjükkel vagy a feleségükkel, és még sok-sok hasonló dolognak szemtanúja lehettem. A ke­resz­tények vállán hatalmas felelősség nyugszik, mert át kell adniuk az embereknek Jézus gyó­gyí­tó szeretetét, hogy a félelem többé ne határozhassa meg életvezetésüket és maga­tar­tá­su­kat.

11.       Bűntudat és önvád

Miután a bűnös megvallotta bűneit és bocsánatot nyert azokra, többé már nem kell bűntudatot éreznie. Ha valaki továbbra is bűntudatot érez, miután megfelelő módon leszámolt a bűneivel, akkor nagyon valószínű, hogy sebezhetővé vált egy szellem számára, amely fenntartja benne a bűntudat és a vádlás érzését. Nem mindig könnyű szétválasztani egymástól a valódi érzelmeket és azok démoni utánzatait.
A Sátán nem akarja, hogy a keresztények megtapasztalják a váltságmű által részükre biztosított bűnbocsánatot. Ha a keresztények azt érzik, hogy a bűneik meg vannak bocsátva, akkor ennek megfelelően is fognak viselkedni, és ezáltal az evangélium erőteljes hirdetőivé válnak. A Sátán tehát minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa az emberekben a bűntudat érzését azáltal, hogy hamisított démoni érzéseket helyez a szívükbe.
Azt is meg kell jegyeznünk, hogy ha valaki nem hajlandó megbocsátani saját magának valami olyan dolgot, amit elkövetett, akkor olyan szélesre tárja az ajtót a démoni erők előtt, hogy ennek elkerülhetetlenül a bűntudat és az önvád végeérhetetlen folyama lesz a következménye.

12.       Hangok hallása

Az, hogy valaki hangokat hall, sokkal gyakoribb, mint ahogyan azt a legtöbb ember elképzeli. Nagyon sokan, akik ilyen tünetektől szenvednek, vonakodnak ezt beismerni, mert félnek attól, hogy emiatt elmebetegnek tekintik majd őket. Itt most nem arról beszélek, amikor valaki azt álmodja, hogy beszélnek hozzá, hanem arról, amikor valaki folyamatosan azt tapasztalja, hogy egy hang rendszeresen beszél az elméjéhez. Vannak olyan emberek is, akiknél ez a hang egy pillanatra sem hallgat el.
Ha ezek a tünetek eluralkodnak, akkor ennek az állapotnak van egy szellemi dimenziója. Bizonyos esetekben az is előfordul, hogy az érintett személynek van egy erőteljes lelki kötődése valakihez, aki akarva vagy akaratlanul gondolatokat vagy szavakat sugalmaz annak az embernek, aki a hangokat hallja. Ez kizárólag démoni tevékenység által lehetséges.
Az annak kivizsgálására irányuló lelkigondozás, hogy kinek a hangja lehet az, amelyet az érintette személy állandóan vagy rendszeresen hall, segíthet megállapítani, hogy milyen lelki kötődéseket kell megtörni, mielőtt a szabadulásra sor kerülhetne. Vannak olyan emberek, akik nemcsak egy, hanem több hangot is hallanak, és az ő esetükben valószínűleg minden egyes hanggal külön-külön kell foglalkozni. Az a békesség és az a csend, amelyet ezek az emberek szabadulásuk után megtapasztalnak, szinte hihetetlen a számukra. Ez egy csoda, a kereszt munkájának csodája, amely legyőzi az ellenség erejét.