2013. február 21., csütörtök

Kenneth E. Hagin - Mennyivel inkább


Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tõle?!
— MÁTÉ 7,11.

Te szülõként azt terveznéd, az lenne a célod és akaratod a gyermekeidet illetõen, hogy szegénységtõl sújtottan, betegen, elnyomottan,  legyõzötten,  lecsúszottan  gürcöljék  végig  az életet? Nem, egész biztosan nem.
Az én öcsém csak nagy nehézségek árán tudta elvégezni az iskoláit. Apánk elhagyott minket, amikor õ még csak hat hónapos  volt.  A  középiskolát  a  gazdasági  válság  éveiben végezte  úgy,  hogy  a  helyi  pamutfonodában  dolgozott  esti mûszakban,  tizenegytõl  reggel  hétig,  közvetlenül  a  munka után pedig ment az iskolába.
Idõvel aztán megházasodott, született egy fia, és igen sikeres üzletember lett. Azt mondta nekem, — és szerintem ez volt a hajtóerõ az életében — „Én inkább hagynám meghalni a fiamat, mintsem, hogy olyan élete legyen, mint nekem volt.
De  mindent  el  fogok  követni,  hogy  neki  ne  legyen  olyan nehéz,  mint  nekem  volt.”  A  testvérem  keményen  dolgozott, hogy jobb életet biztosítson a családjának, mint amiben neki része  volt  gyermekként.  Pusztán  természetes  szemszögbõl vizsgálva is, azért tett meg mindent értük, mert szerette õket. Jézus  pedig  pontosan  erre  gondolt,  amikor  azt  mondta, ha az emberek tudnak jó ajándékokat adni a gyermekeiknek, mennyivel  inkább  ad  a  mi  szeretõ mennyei  Atyánk  jókat azoknak, akik kérnek tõle!


Megvallás: A  természettõl  fogva  jó  apák  is  tudnak  jó  ajándékokat adni a gyermekeiknek. MENNYIVEL INKÁBB fog az én mennyei Atyám jókat adni nekem, amikor kérek Tõle!