2013. február 19., kedd

Kenneth E. Hagin - Az Atya szeretete


Aki  ismeri  az  én  parancsolataimat  és  megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, és én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak. Monda néki Júdás, nem az iskarióti: Uram, mi dolog, hogy nékünk jelented ki magadat,  és  nem  a  világnak?  Felele  Jézus  és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és benne lakozást veszünk.
— JÁNOS 14,21–23.

Két dolog hangsúlyos a mai igerészben:
1) „Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat” — mondta  Jézus.  Tartsd  meg  emlékezetedben,  amiket  Jézus parancsolt. Õ azt mondta: „Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.” ( Ján. 13,34)
Semmi  okod  bármely  más  parancsolat  felõl  aggódni.  A szeretetben járás mindent kielégít, mert Isten Igéje azt mondja:  „A  törvénynek  betöltése  a  szeretet.”  (Ha  megtartod  Jézus parancsolatait, ezzel betöltesz minden más parancsolatot.)

2)  „…az  én  Atyám  szereti  azt…” Ha  szeretetben  jársz, akkor Isten birodalmában jársz, mert az Isten szeretet. Istent saját természete — mert Õ a szeretet — készteti arra, hogy gondoskodjon rólunk, hogy megvédjen minket és oltalmazzon minket!


Megvallás: Én ismerem  Jézus parancsolatait és megtartom azokat.  Én  úgy  szeretek  másokat,  ahogy  Isten  szeretett engem.  Én  szeretetben  járok  az  én  testvéreimmel. Kimutatom  Jézus iránti szeretetemet azzal, hogy megtartom az Õ szeretet parancsolatát. Az Atya szeret engem!