2013. február 21., csütörtök

Derek Prince - Róma levél 10. fejezet 2.


Ha betöltöd a törvényt teljes egészében, folyamatosan, akkor nincs szükséged semmiféle más igazságra. De az a helyzet, hogy ez soha, senkinek nem sikerült, tehát nem támaszkodhatunk a törvényre. Amit Mózes mond, az az, hogy a hitből való megigazulás nem valami olyasmitől függ, amit meg kell tenni, hanem olyan dologtól, ami már megtörtént. Krisztus már mindent megtett helyetted.

(Róm 10:8) De mit mond? Közel hozzád a beszéd, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, a melyet mi hirdetünk.
(Róm 10:9) Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.
(Róm 10:10) Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.

A megigazulás tehát egy Igén keresztül érkezik, az evangélium Igéjén keresztül, az evangélium üzenetén keresztül. Ez az egyetlen kulcs, ami megnyitja előtted a megigazulás ajtaját előtted. Mindaddig, amíg nem hirdetik ezt az üzenetet, addig azok az emberek sem igazulhatnak meg, akik vágyakoznak erre, ezért súlyos kötelezettség nehezedik ránk.
Figyeljétek meg, hogy a hit általi megigazulás elérésében az emberi személyiség 2 részének kell részt vennie: a szájnak és a szívnek. Ebben a 3 versben Pál mindegyiket háromszor használja. Az első 2 alkalommal az első a száj és aztán jön a szív. Az utolsó alkalommal először jön a szív és azután a száj. Nem igazán tudni mi van a szívünkben, kizárólag az Úr ismeri a szívünket. Ha azt akarod, hogy valami ott legyen a szívedben, hogyan tudod azt megszerezni? Úgy, hogy kimondod a száddal, ismételgeted. Addig kell ismételgetni, míg be nem jut a szívedbe. Ezért fontos Igeverseket megjegyezni.
Ha megvallod a száddal, hogy Jézus Krisztus az Úr és a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból, akkor üdvözülsz. Ha viszont nem hiszel a feltámadásban, akkor nem üdvözülhetsz.

(Róm 10:10) Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.

A megvallás szó jelentése: ugyanazt mondani. Tehát keresztényeknek azt jelenti a megvallás, hogy ugyanazt mondjuk a szánkkal, mint amit Isten mondott az Igében. Nem szabad semmit hozzátenni vagy elvenni belőle. Pl. ha beteg vagy, akkor el kell döntened, hogy melyik oldalra állsz: az Ige, vagy a tünetek oldalára. Ez nem egy gyors és könnyű döntés, hanem ezt ki kell dolgozni. Ennek a szívedből kell jönnie, nem elég csak az elméddel elfogadnod. Az üdvösség szó a Bibliában mindent felölel, amit Jézus keresztáldozata megszerzett számunkra.

(Róm 10:11) Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül.
(Róm 10:12) Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.
(Róm 10:13) Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.

Tehát hiszel a szíveddel, megvallod a száddal, segítségül hívod az Urat és ez mindenkinél működik. A megmenekülés, az üdvösség útja ilyen egyszerű.