2017. június 9., péntek

Joyce Meyer - Találd meg a valódi önmagad és töltsd be elhívásodat 27.

Fussuk le a versenyt

"… félretéve [ügyesen és okosan] minden akadályt [letéve minden súlyt] és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért." Zsidó levél 12:1.

Amikor a levél írója azt mondta kortársainak, hogy tegyenek félre minden akadályt, azokra a futókra gondolt, akik azzal eltökéltséggel álltak a rajtvonalra, hogy megnyerik a versenyt. Ők valóságosan is levetették ruhájukat és csak egy ágyékkötőt viseltek futás közben. Így akartak biztosak lenni abban, hogy semmi ne zavarja őket futás közben és a legtöbbet tudják kihozni magukból. Ők a győzelemért futottak. Manapság sok ember van, aki nem a győzelemért fut – egyszerűen csak élvezik, hogy részt vehetnek egy versenyen.

Ha ki akarjuk bontakoztatni a bennünk rejlő lehetőségeket, és azzá akarunk válni, akinek Isten eltervezett minket, tegyünk félre minden más dolgot. Ha győztesek akarunk lenni az életben, olyan dolgokat kell cselekednünk, ami ezt a célt szolgálja, és elősegítik, hogy a céljainkat megvalósítsuk. Tanulj meg „nemet” mondani azoknak az embereknek, akik azt akarják, hogy olyan végeláthatatlan dolgokba bonyolódjunk, amelyek csak az időnket rabolják és nem vezetnek semmi eredményre.

Pál apostol elszánta magát, hogy kibontakoztatja a lehetőségeit. Úgy írta le magát, mint egy versenyzőt, aki minden idegszálát és izmát megfeszítve, minden erejét beleadja, nehogy fel kelljen adnia a célját.

Hozd meg a döntést magadban, köss szövetséget Istennel arra, hogy a legjobb leszel, nem maradsz középszintű. Készíts leltárt az életedről, nyess le minden olyan dolgot, ami zavaró vagy csak az idődet rabolja. Légy eltökélt, dolgozz keményen, ne add fel – vegyél erőt Istentől, ne a saját erődre támaszkodj. Ha ezt kitartóan teszed, győztes leszel. Ha csak hobbiból futsz, soha nem nyered meg a versenyt.

A Zsidó levél azt tanácsolja, hogy tegyél félre minden akadályt és bűnt, ami az életedet megzavarja. Gyakorlatilag lehetetlen úgy sikeres szellemi életet élni, ha közben szándékos és általad ismert bűn terheli az életedet. Persze most nem azt mondom, hogy 100 százalékban tökéletesnek kell lenned ahhoz, hogy Isten használhasson, hanem azt, hogy agresszív módon tarts távol minden bűnt az életedtől. Ha Isten valamire azt mondja, hogy nem jó, akkor az nem jó. Nem kell ezzel vitába szállnunk, okoskodnunk, vádaskodnunk, kifogásokat keresnünk vagy sajnálni magunkat – egyet kell Istennel értenünk, megbocsátását kérni és a Szent Szellem segítségével eltávolítani minden nem oda illő dolgot az életünkből.

Attól tartok, hogy a mai Egyház nem fordít kellő hangsúlyt a szentségre. Az emberek nem igazán lelkesek, amikor erről tanítok, és azt vettem észre, hogy nem is igazán vásárolnak ezzel a témával kapcsolatos kiadványokat. A sikerről szóló tanításaim hangfelvételeit szétkapkodták, de a szentségről és a test megfeszítéséről szóló prédikációk nem olyan népszerűek, legalábbis bizonyos emberek körében nem. De hála Istennek, a többiek, az a kevés személy, aki nemcsak „hobbyfutó”, az életével tesz bizonyságot Isten dicsőségéről, miközben azzá válnak, akivé Isten tenni akarja őket.

Fordította: Berényi Irén