2014. október 31., péntek

Frank Hammond: Szembesítés a familiáris szellemekkel 3.



A varázslás

Mi vonzza az embereket a familiáris szellemekkel való közreműködésbe? Az okkultizmus vonzereje általában vagy a kíváncsiságban vagy a kívánságban van az elrejtett dolgok felé. Egyeseket talán lenyűgözi a természetfeletti, de nem tudják hogyan tegyenek különbséget Isten természetfeletti királysága és a sátán királysága között. Szinte majdnem mindenki tudni akarja, hogy mit hoz a jövő. Ezért könnyen csapdába lehet esni azáltal az igény által, hogy megismerjük a megismerhetetlent.

Számos esetben úgy tűnik, hogy az elhunyt személlyel való kapcsolatba kerülés vágya vonzza az embereket. Egyszer egy asszony meghallotta amint feleségemmel a familiáris szellemekről beszélünk. Ő azt gondolta, hogy a halott férje látogatta meg őt. Azt mondta,hogy a halott férjének a szelleme bejött a hálószobába, leült az ágy szélére és beszélgetett vele. Úgy döntött, hogy leteszteli a jelenséget. Mikor a szellem visszatért, megérintette az orrát és azt mondta:”Te egy démon vagy semmi más. Megdorgállak téged a Jézus nevében. Soha többé nem térsz vissza.”A familiáris szellem soha nem jött vissza.

Keresztények, különösen akik elutasítástól szenvednek, kisebb rendűnek tartják magukat és bizonytalanok, hajlamosak sóvárogni az Istennel való meghitt kapcsolatra, ami azonban nem biblia módon teljesül be. Például, egy keresztény asszonyt, -akinek a férjében semmi gyöngédség sem volt -arra bátorított egy tanácsadó, hogy Jézust lássa maga előtt úgy, mintha a férje volna. Ő elképzelte, ahogy Jézus bejön az ajtón és átöleli és megcsókolja őt. Az ő képzeletbeli Jézusa egyre valóságosabbá vált, ami nagy megelégedéssel töltötte el őt. De egy nap, ez a képzeletbeli Jézus az intimitás irányában akart továbbhaladni. Az asszony eléggé megrémült ahhoz, hogy keressen egy tanácsadót, aki segített neki megszabadulni a familiáris szellemtől, „egy másik Jézus” szellemétől.

Érdekes tapasztalatra tettünk szert a familiáris szellemek területén mialatt Európában tanítottunk. Az ottani gyülekezetet korábban egy felkent pásztornő szervezte, aki néhány éve elhunyt. Egy este, Isten szellemi álomban megmutatta Ida Mae-nek, hogy ez a korábbi pásztor „szelleme” a gyülekezet több tagját meglátogatta. Ida Mae álmában látta a jelenést. A megjelenése nagyon szép volt, amikor azonban Ida Mae felismerte ezt a szellemet az arca rettenetesen démonivá változott. A gyülekezet jelenlegi pásztora, egy fiatal ember megerősítette, hogy mindaz, amit Ida Mae látott, az igaz volt. Néhány idősebb hölgy a közösségből ellenszegült az új, fiatal pásztornak, mert azt akarták, hogy minden ugyanúgy folytatódjon, mint korábban. Ezek az asszonyok közeli kapcsolatban álltak a korábbi pásztorral, így kapcsolatban kívántak vele maradni, amivel megnyitották magukat a megtévesztő szellemek látogatásának. A történet szomorú része, hogy ezek a megtévesztett asszonyok nem hitték el, hogy familiáris szellemekkel kerültek kapcsolatba.

A sátán egy ravasz csaló.Amikor a tiltott dolgok keresetté válnak, vagy amikor a jó dolgokat rossz helyen keresik, az ördög elég gyorssá válik,hogy becsapjon.