2014. október 10., péntek

Derek Prince - Isten népének diadala - A Sátán megfékezése és legyőzése 2.

III. A hívők hatalma a Sátán királyságának lerontására:

A. Efé. 6:12.  Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak.

—A mi tusakodásunk a Sátán királyságával van a magasságban.

Erre rendeltettünk Isten szándéka szerint. A tusakodás kimenetele győzelem kell, hogy legyen.

B. 2 Kor. 10:3–5. Mert noha testben élünk, de nem test szerint vitézkedünk. Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erõsek az Istennek, erõsségek lerontására; Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak;

—A szellemi fegyverek szellemi harchoz vannak, amelyekkel képesek vagyunk lerontani minden magaslatot, amely az Isten ismerete ellen emeltetett. Ez a Sátán királyságának egészét magába foglalja a magasságban.

C. Dán. 10:12–12, 20. 

—Angyali harc a magasságban, amely Dániel földi imádságára tört ki. Dániel imádsága volt a döntő tényező.

D. Jel. 12:7–11. És lõn az égben viaskodás: Mihály és az õ angyalai viaskodnak vala a sárkánnyal; és a sárkány is viaskodik vala és az õ angyalai; De nem vehetének diadalmat, és az õ helyök sem találtaték többé a mennyben. És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az õ angyalai [is] õ vele levettetének. És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesség és az erõ, és a mi Istenünknek országa, és az õ Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala õket éjjel és nappal a mi Istenünk elõtt. És õk legyõzték azt a Bárány véréért, és az õ bizonyságtételöknek beszédéért; és az õ életöket nem kímélték mind halálig.

—Hasonlóképpen fog történni az idők végén: Az angyalok a magasságban fognak harcolni, míg a szentek itt a földön. A Sátán végső legyőzése a szenteknek tulajdonítható a földön

E. Jel. 19:11, 19–21; 2 Thessz. 2:8. És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és a ki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik.
És látám, hogy a fenevad és a föld királyai és az õ seregeik egybegyûltek, hogy hadakozzanak az ellen, a ki a lovon ül vala és az õ serege ellen. És megfogaték a fenevad, és õ vele együtt a hamis próféta, a ki a csodákat tette õ elõtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad bélyegét felvették, és a kik imádták annak képét: õk ketten elevenen a kénkõvel égõ tüzes tóba vettetének: A többiek pedig megöletének a lovon ûlõnek kardjával, a mely az õ szájából jõ vala ki; és a madarak mind megelégedének azoknak húsával.
És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az õ szájának lehelletével, és megsemmisít az õ megjelenésének feltûnésével;

—Az antikrisztus végső pusztulását a földön maga Jézus fogja végrehajtani