2014. október 20., hétfő

Joyce Meyer - Ha félsz is, cselekedj! 10.

Nézz szembe a félelmeiddel

Talán te is egy vagy azok közül, akiket a félelem gátol.
Egész életedben Isten szólt hozzád, de ahelyett, hogy engedelmeskedtél volna Neki, inkább visszahúzódtál attól való félelemedben, hogy mi fog történni majd, vagy hogy mit fognak szólni vagy tenni az emberek. Ennek eredményeképpen az életed egy nagy kuszaság. Ezért aztán nem is tudsz boldog lenni, mert nem Isten akaratát töltöd be az életedben.

Lehet, hogy annyira félsz, hogy nem mersz továbblépni az összejövetelen Isten szellemének engedelmeskedve, hogy szolgálj, és az összejövetelt ezzel a félelemmel hagyod el. Lehet, hogy bizonyos helyzetekkel az életben szembe kellene szállnod, de sosem teszed meg, mert félsz.
Minden ilyen ügyedet a szőnyeg alá söpröd, és hagyod, hogy a félelem vezéreljen.

Lehet, hogy megpróbálod ésszerűen átgondolni az ebből kivezető utat, de belül legmélyen tudod, hogy az amit teszel tönkretesz téged.

Tedd meg!

Az 1 Péter 5:8 azt mondja:
Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:

Jegyezd meg, hogy az Ige itt azt mondja, hogy kit „nyelhet el”, nem pedig „kit fog elnyelni”. Más szóval valamit tenned kell ezzel, hogy vajon ő elnyelhet- e téged és ha ismered sátánt, tudod, hogy nincs ereje. Az egyetlen ereje ami van, az amit te adsz neki. Természetesen a félelem az egyik kedvenc taktikája, szóval a félelemmel próbál majd megállítani, de ne hagyd magad. Csak menj előre és a félelmed ellenére cselekedj.

Amikor Isten szól hozzád, hogy tegyél valakinek bizonyságot, vagy mondj el neki egy igerészt, akkor mondd azt, hogy „Igen Uram, azt akarom tenni, amit te mondtál nekem, hogy megtegyek. Uram félek, de hiszem, hogy velem vagy, ezért megyek és megteszem. Ördög, te pedig felejtsd el a velem való tervedet, mert ismerem Istent és te nem fogsz megijeszteni engem. Megyek és megteszem azt, amit Isten mondott a számomra, hogy megtegyem.”

Amikor Isten arra kér, hogy a gyülekezet számára egy nagyobb összeggel adakozz, azt azért teszi, mert el akar benned ültetni egy magot (Lukács 6:38), hogy az anyagilag előrelépj, mondd ezt: „Rendben van Uram, megteszem.Tudom, hogy ez azt jelenti, hogy valóban bíznom kell a Te gondoskodásodban, de mivel hiszem, hogy mindez Tőled van, megteszem. Te pedig ördög, felejtsd el, hogy ijesztgetéssel elriaszthatsz. Nem érdekel, ha remegek, rázkódok vagy izzadok. Megteszem, akár félek, akár nem.”

Ne engedd, hogy az ördög ellopja Isten tervét az életeden. Lépj ki hitben, nézz szembe a félelmeddel, nézz szembe a fájdalmaddal.
Menj előre, rázkódva, remegve, izzadva. Isten nem mondta, hogy ne érezd a félelmet, Ő azt mondta, hogy ne fuss el! Lehetsz győztes keresztény vagy válhatsz olyan valakivé, aki soha nem lesz képes örülni Isten teljességében. Az egyetlen különbség e kettő között, hogy az egyiküket meggátolja a félelem, a másik azonban a félelme ellenére cselekszik. Határozd ma el, hogy szembenézel a félelemmel!