2014. október 31., péntek

Dr. Michael L. Brown - Szentség – Isten jelenlétének feltétele 8.

„Tudván azt, hogy a mi óemberünk Ővele megfeszíttetett, hogy megsemmisüljön a bűn hatalmában álló test, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek” Róma 6:6. 
Hogyha Jézusban vagy, akkor nem vagy a bűn rabszolgája! A Róma 7-et nagyon sok módon lehet értelmezni, de egy dolog biztos benne, nem semmisíti meg a Róma 6-ot.
Nem mond ellent a Róma 8-nak sem. Pedig a Róma 6 és 8 is arról szól, hogy megszabadulunk a bűneinktől, és egy tiszta, szent életet élünk a Szent Szellem által. Az Ige egyértelmű! Ha megszabadultatok a bűntől, akkor hogyan élhetnétek benne?  Most már az igazság rabszolgái vagytok, ami szentséget és életet hoz létre.

Nagyon sok olyan Ige van ebben a könyvben, hogy: „Menj és többé ne vétkezzél!”, ami erre vonatkozik. És abban a könyvben nagyon sok tanítás van Isten kegyelméről is. Egy egész fejezet van arról, hogy a törvénykezés ellen hogyan védekezzünk. Egy egész fejezet szól arról, hogy Krisztusban nincsen kárhoztatás – ez a „Menj és többé ne vétkezzél!” c könyv. De az Igéből újra és újra látjuk ezt az igazságot. Nincsen kivétel, nincsen változás, ugyanaz a téma: Isten gyűlöli a bűnt és szent helyen lakik.

„Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek! Se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők, se lopók, s telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát! Ilyenek voltatok pedig némelyek, de – mi történt? – megmosattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Szelleme által. 1 Kor. 6.9. 

Megmosattatok, megtisztultatok, másként éltek!

„A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések, Irigységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekszenek, Isten országának örökösei nem lesznek” Galata 5:19-21. 

Mi már nem így élünk! Az életünket nem ezek a bűnök jellemzik! Nem élvezzük ezeket a dolgokat és nem szórakozunk rajtuk, nem szennyeznek be többé ezek, mert nem engedjük, hogy a szívünket ilyenek töltsék meg! Ilyenek voltunk egyszer… Azok, akik így élnek, lázadnak Isten ellen. Mi már a Szellemben egy megváltozott életet élünk! Az Efézus 5-ben, a Kolossé 3-ban, Fil.2-ben ugyanez a tanítás van.