2014. október 10., péntek

Reinhard Bonnke - Kötélen függő történelem 4.

A KÖTÉL VÉGÉN LÓGÓ TÖRTÉNELEM

Nem csak a Dávid seregéből való férfiak voltak olyanok, akik kötelekbe kapaszkodtak. Emlékszünk, hogy Jeremiást, a nagy prófétát is kihúzták a gödörből, és hogy József megmenekülése végül is egy éhínséget előzött meg az ősi világban. Voltak emberek, akik Pálnak az életét mentették meg, amikor leeresztették Damaskus falán. Mindezek a segítők csak köteleket fogtak, mégis mindannyian a jövő történelmét tartották a kezükben.

Tegyük fel, mi történt volna Egyiptommal és József családjával, valamint Jákob kései fiával, a mi Urunk Jézussal, ha József a kútban maradt volna? Eléggé szörnyű végiggondolni ezt a dolgot.
Tegyük fel, mi lett volna, ha Jeremiást nem mentették volna meg, és a műve elveszett volna vele abban a rettenetes árokban! Ránk maradtak volna a próféciái, és Izrael nyert volna vigaszt és reményt az ő szavaiból e hosszú évszázadok alatt? Képzeld el a világot Jeremiás emléke nélkül, a Bibliában levő csodálatos könyvei nélkül! Valaki viszont fogta a kötelet, és Jeremiás megmenekült.
Tegyük fel, mi lett volna, ha Pál apostol nem menekült volna meg azok révén, akik segíteni akartak rajta, vagy ha a kötelet fogók engedték volna a kosarát lezuhanni, hogy meghaljon Pál, aki elhozta a kereszténységet Európába. Ha a segítők tudták volna, hogy nemzetek sorsa himbálódzik annak az egy szál kötélnek a végén, mennyivel szorosabban tartották volna! Elég szorosan tartották azonban, és hála nekik, örökkévaló áldást kaptunk.

Szívbéli meggyőződésem, hogy az időre és az örökkévalóságra vonatkozóan is történelmet csinálnak azok, akik ma fogják a világevangélizáció kötelét. Érzed a húzást? Hallod, hogy a tömegek az Úr nevét hívják segítségül az üdvösségük érdekében? Látod ezt a határozott kivonulást a sötétség országából Isten csodálatos világosságára? Ezek a drága lelkek az Új Jeruzsálem jövendőbeli polgárai. Ma nem engedhetjük meg magunknak, hogy csökkentsük világméretű erőfeszítéseinket arra vonatkozótag, hogy az üdvösség evangéliumát elvigyük a nemzeteknek. Ne merjünk kevesebbet tenni! Többet kell tennünk. Túl sok dolog forog kockán. Milliók örök élete függ attól, mit teszünk ma.

Ugyanakkor köszönetet szeretnék mondani mindazoknak a hű férfiaknak és nőknek, akik a mi kötelünket fogták és fogják. Érvényes ez azokra, akik imával, illetve anyagilag támogatnak minket. Egy dicsőséges reggelen, amikor Jézus lábánál térdelünk majd, ők meg fogják kapni valódi jutalmukat.
Mi kit támogatunk? Nem tudjuk megmondani, de valaki, valahol sok ember - talán az egész világ - új jövőjét tartja a kezében. Tartsd a kötelet a világ megmentéséért - talán csak ennyit kér tőled Isten, de ez döntően fontos feladat. Ne segíts bele a világ elveszítésébe - csak ennyit kell tenned.