2014. október 13., hétfő

Dr. Michael L. Brown - Szentség – Isten jelenlétének feltétele 4.

Lapozzunk az Újszövetséghez: 2 Kor. 6. Nagyon egyértelmű itt az Ige. Napközben nem prédikálok, hanem tanítok, de ezek az igazságok képezik mindannak az alapját, amiről prédikálni fogok esténként. Ezek az igazságok az ébredésnek az alapjai. És ezek az igazságok képezik a szolgálati iskolánk alapjait. A tanulóink minden héten kimennek a szolgálati iskolából és hirdetik az utcán Isten Igéjét, az Evangéliumot. Minden héten több százan vesznek részt az evangélizációban és radikális módon megtérnek az utcán. Valakinek hirdetik az Evangéliumot a tanulóink, az illető éppen úton van egy helyre, ahol berúghat, de Istennek meggyőző ereje rászáll, és ő ott az utcán kiönti az összes szeszt, ami a zsebében van, eltépik a cigarettákat, a kábítószert eldobják. Sokszor térdre esnek, és könnyek közt imádkoznak. Minden héten ezt látjuk, hogy Isten ereje leszáll. A gyülekezet szószéke előtt több száz ember láttunk, aki megtért Istenhez először vagy visszatért Istenhez. A szentségről szóló igazságokat úgy mondom el nektek, mint ami az alapját képezi ennek az egésznek. 

Hadd mondjak el egy dolgot. Hogyha a szolgálati iskolánkban tanuló akarsz lenni, és olyan jellegű filmeket szoktál nézni, amiben bármilyen jellegű meztelenség vagy szexuális tartalom van, vagy bármilyen istenkáromlás, vagy erőszak csak azért, hogy szórakoztasson az erőszakossággal, akkor nem engedünk be az iskolába tanulónak. Hogyha a bűnt akarod gyakorolni és a megalkuvást, akkor nem képzünk ki téged a szolgálatra.

Másfél évvel ezelőtt férjhez ment a fiatalabb lányunk, az első gyermekük most fog születni. És az esküvőjük napján csókolóztak először. Senki nem kényszerítette őket erre, hanem ők így látták jónak. Tisztán akarták tartani magukat. Tisztelni akarták Istent. Szentek akartak lenni az Ő szemében. Nem szégyellik magukat, nem sajnálnak semmit. Soha nem nyitják ki az ajtót az Ördögnek. Nem történhetett terhesség a házasság előtt. Pedig ezek a dolgok nagyon normálisak lennének korunk fiatalsága között. Azok között viszont, akiket megérintett az ébredés, ezekről szó nem lehet! 

„Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? Vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? Vagy mi köze hívőnek hitetlenhez? Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, - emlékeztek, mit olvastunk az Ószövetségben? Isten akart egy szent helyet, ahol lakhat. Egy helyet, ami szabad a bűntől és a szennyezettségtől. És azt mondja Isten, hogy mi vagyunk az Ő temploma. Köztünk akar lakni! Közösségben akar velünk lenni! Ránk akarja árasztani a szeretetét, használni akar minket! Azt akarja, hogy az életünkben túláradjon az öröm és az áldás! Azt akarja, hogy legyen valami a birtokunkban, ami tele van élettel, amit felkínálhatunk a világnak! Szeret jót tenni a népével! A mi életünk az Ő jelenlétében van! – Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennük és közöttük járok; és leszek nékik Istenük, és ők én népem lesznek. Annakokáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket, és leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr. Mivelhogy azért ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket! 2 Kor. 6:14- 7:1. 

Meg kell ezt értenünk! Minket Isten arra hívott el, hogy teljesen elválasszuk magunkat a világtól! Bemegyünk a világba, megérintjük a bűnös embereket, bekapcsolódunk az életükbe, szeretjük  őket, szolgáljuk őket, utánuk nyúlunk, letesszük az életünket értük, érzékenyek vagyunk és irgalmasak, de nem fertőz meg az ő bűnük. Ha olyanná válunk, mint a világ, akkor nem tudjuk megváltoztatni a világot! Kulturális szempontból érzékenyeknek kell lennünk. Ha az utcán fiataloknak prédikálnék, akkor nem zakót és nyakkendőt viselnék, hanem beülnék egy lelki zenekarba és dobolnék, és megosztanám velük az Evangéliumot egy olyan nyelven, ahogy megértik. Hogyha egy kábítószerest próbálok elérni, ez nem jelenti azt, hogy kábítószert fogok használni. Ha egy homoszexuálist akarok elérni, nem leszek ettől homoszexuálissá. Ha a lányom megpróbálja a prostituáltakat elérni, ő ettől még nem fog levetkőzni. Tehát nem úgy változtatjuk meg a világot, hogy hasonlóakká válunk hozzá! Különben nincsen semmi, amihez a világot oda tudnánk vezetni.

Jézus arra hívott minket, hogy radikálisan eltérően éljünk ahhoz képest, ami a világban van. Olyan mértékben van erőnk, amilyen mértékben el vagyunk választva Isten számára! A bűn miatt kimegy szellemünkből mindaz az erő, ami benne van. A bűn megalkuvást jelent a hatékonyságunk szempontjából. Ezért mondja Isten, hogy tisztítsátok meg magatokat mindattól, ami megfertőz. Hogyha valami tisztátalan, én nem akarom megérinteni! Hogyha méreg, akkor nem akarom meginni! Hogyha az Úrnak nem tetszik, akkor nem akarok azzal szórakozni!