2014. október 1., szerda

Dr. Michael L. Brown - Szentség – Isten jelenlétének feltétele 1.

Szeretném ma egy új távlatba helyezni számotokra a szentség kérdését. A tanítás első részében Isten Igéjéből szeretnék alapokat lefektetni, a második részben pedig szeretném, ha megbeszélnénk, hogy a mindennapi életben ezt hogyan valósíthatjuk meg. Nem lehet elválasztani az ébredést és a Jézus-forradalmat a szentségtől!

Már sokan leírták, hogy nem lehet ébredés a szentség ébredése nélkül. Miért van szükségünk ébredésre? Mért kell felébreszteni bennünket? Miért szükség van arra, hogy felserkenjünk? Mert sokan langyosak lettek és visszaestek, elkényelmesedtek. Azért kell ébredés, mert az Egyház olyanná vált, mint a világ, a mércéket túl alacsonyra helyeztük! Nincs erőnk. Mikor valaki alszik, akkor reggel fel kell kelteni. Amikor az Egyház alszik, szükség van az ébredésre. Az a célja, hogy az Egyház újra normálissá váljon. Olyanná, amilyenné lennie kell. De már nem tudjuk, milyen a normális. Mi az az irányelv, ami megfelelő? Hadd mondjak erre egy példát. Talán ismertek valakit, aki nagyon-nagyon-nagyon kövér. Annyira kövér, hogy alig fér be az ajtón. Aztán elkezd fogyókúrázni, és lefogy 25 kg-t. Találkozol vele, és azt mondod: - Ó, nagyszerűen nézel ki! Nagyon sokat fogytál! Én pedig életemben először találkozom az illetővel, én ezt mondom: - Nem nézel ki túl jól, te vagy a legkövérebb ember, akit valaha láttam! Úgy nézel ki, mintha teljesen közel lennél a halálhoz! – Az eredeti állapotához képest ő jól néz ki, de az emberek normális állapotához képest szörnyen néz ki.

Itt van egy holttest, amit éppen most temettek el. Ahhoz a hullához képest, ami már egy éve van eltemetve, lehet, hogy nagyon jól néz ki, de az élő emberhez viszonyítva – halott. Tudjátok, minden attól függ, mihez hasonlítjátok magatokat, mit tartotok normálisnak! Mik a Biblia irányelvei? Nem hasonlíthatjuk önmagunkat önmagunkhoz! Isten Igéjében lévő irányelvekhez kell hasonlítani magunkat! Fogalmunk sincs arról, milyen messzire estünk vissza, mennyi megalkuvás jött be az Egyházba! Én gyűlölöm a törvénykezést, amikor kívülről próbálnak az emberekre szabályokat rákényszeríteni! Gyűlölöm a halott, tradicionális vallást! De egész szívemmel szeretem a szentséget! A szentség az, amikor Isten lényéhez és Jézushoz hasonlóvá válunk. A szentség az életünk teljes átalakítását igényli! Amikor az Egyház visszaesik a szentség bibliai követelményétől, akkor ébredésre van szükség!