2014. október 2., csütörtök

Derek Prince - Isten népének diadala - A Sátán programja az idők végére 2.

III. Minta Akháb napjaiból:

A. 1 Kir. 16:29–33; 21:25. Akháb pedig, az Omri fia uralkodni kezde Izráelen, Asának, a Júdabeli királynak harmincznyolczadik esztendejében; és uralkodék Akháb, az Omri fia, Izráelen Samariában huszonkét esztendeig. És gonoszabbul cselekedék Akháb, az Omri fia az Úr szemei elõtt mindazoknál, a kik õ elõtte voltak. Mert nem elégedék meg azzal, hogy Jeroboámnak, a Nébát fiának bûneiben járjon, hanem elméne és feleségül vevé magának Jézabelt, Ethbaálnak, a Sídonbeli királynak leányát, és elmenvén, a Baálnak szolgála, és meghajtá magát annak. És oltárt emele a Baálnak a Baál házában, a melyet Samariában épített. És csinált Akháb Aserát is, és jobban haragra indítá Akháb az Urat, Izráel Istenét, mint az Izráel valamennyi királya, a kik õ elõtte voltak.
[Mert] bizonyára nem volt Akhábnak mássa, a ki magát arra adta volna, hogy csak gonoszságot cselekedjék az Úr szemei elõtt, a melyre az õ felesége, Jézabel ösztökélé õt.

—Izrael királyaként, Akháb eladta magát a Sátánnak, és így az antikrisztus (hamis krisztus) egyik előképe lett. A felesége, Jézabel vitte őt hamis irányba, aki így a hamis egyház egyik előképe lett.

B. 1 Kir. 18:4, 13, 19. Mert mikor Jézabel megölette az Úr prófétáit, Abdiás száz prófétát vett [oltalmába,] és rejtette el ötvenenként [egy-egy] barlangba, és ott táplálta õket kenyérrel és vízzel).
Nem mondották-é meg az én uramnak, mit cselekedtem, mikor Jézabel megölette az Úr prófétáit? hogy hogyan rejtettem el az Úr prófétái közül száz férfiút ötvenenként egy-egy barlangba és tápláltam õket kenyérrel és vízzel.
Most azért küldj el, gyûjtsd hozzám az egész Izráelt a Kármel hegyre, és a Baál négyszázötven prófétáját, és az Aserának négyszáz prófétáját, a kik a Jézabel asztaláról élnek.

—Jézabel megölte az igaz prófétákat, és pártolta a hamis prófétákat

C. 2 Kir. 9:22. És mikor meglátta Jórám Jéhut, monda: Békességes-é a dolog, Jéhu? Felele õ: Mit békesség?! Mikor Jézabelnek, a te anyádnak paráznasága és varázslása mindig nagyobb lesz!

—Jézabel paráználkodott és varázsolt

D. 1 Kir. 17:1; 18:1. És szóla Thesbites Illés, a Gileád lakói közül, Akhábnak: Él az Úr, az Izráel Istene, a ki elõtt állok, hogy ez esztendõkben sem harmat, sem esõ nem lészen; hanem csak az én beszédem szerint.
És lõn sok idõ multán, a harmadik esztendõben, az Úrnak beszéde Illéshez, mondván: Menj el, mutasd meg magadat Akhábnak, és esõt adok a föld színére.

—Ennek a politikai és sátáni szellemi erőnek az egyesülése hívta életre Illés szolgálatát

E. Mal. 4:5. Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielõtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.

—Ennek a korszaknak a lezárásakor ugyanez a helyzet fogja életre hívni ugyanezt a szolgálatot


IV. Hasonló irányok láthatók előre az utolsó időkről szóló próféciákból:

A. Sátáni természetfölötti beavatkozás:

1. Máté 24:11, 24. És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.
Mert hamis Messiások és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.

—hamis próféták és hamis messiások, akik jeleket és csodákat tesznek

2. 1 Tim. 4:1. A Szellem pedig nyilván mondja, hogy az utolsó idõben némelyek elszakadnak a hittõl, hitetõ szellemekre és gonosz szellemek tanításaira figyelmezvén.

—Hitető szellemek hamis tanításokkal eltérítik a keresztényeket

3. 2 Tim. 3:13. A gonosz emberek pedig és az ámítók nevekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.

—Gonosz emberek és ámítók (varázslók, mágusok, angol fordítás) növekednek a rosszaságban

4. 2 Tim. 3:8–9. Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjû, a hitre nézve nem becsületes emberek. De többre nem mennek: mert esztelenségök nyilvánvaló lesz mindenek elõtt, a miképen amazoké is az lett.

—Az ilyen emberek éppúgy ellenállnak az igazság evangéliumának, mint az egyiptomi mágusok ellenálltak Mózesnek (lásd: 2 Móz. 7:8–13, 19–22; 8:5–7, 16–19)

B. Folyamatos morális hanyatlás:

1. Máté 24:12. És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.

—A megsokasodó gonoszság (törvénytelenség) következtében sok keresztényben a szeretet meghidegül

2. 2 Tim. 3:1–5. Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idõk állanak be. Mert lesznek az emberek magukat szeretõk, pénzsóvárgók, kérkedõk, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok, Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelõi. Árulók, vakmerõk, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretõi. Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.

—Morális és etikai összeomlás, amelyhez hamis vallásosság kapcsolódik (vesd össze: 2 Tim. 2:19–22)

3. Jel. 22:10–12. Azután monda nékem: Be ne pecsételd e könyv prófétálásának beszédeit, mert az idõ közel van. A ki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és a ki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és a ki igaz, legyen igaz ezután is; és a ki szent, szenteltessék meg ezután is. És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem [van,] hogy megfizessek mindenkinek, a mint az õ cselekedete lesz.

—Az utak egyre inkább elválnak egymástól

4. Jóel 3:14. Tömegek, tömegek! az ítélet völgyében! Mert közel van az Úrnak napja az ítélet völgyében!

—Az ítélet (döntés, angol fordítás) völgye