2014. január 30., csütörtök

Reinhard Bonnke - Kapkodnak az Evangéliumért 3.

MIÉRT SZENVED AZ EMBERISÉG ?

Mindannyian Istenben élünk, mozgunk és vagyunk. Amikor azonban egyre távolabb kerülünk Tőle, elpusztulunk. Egyre többet veszítünk el az élet valóságából. Az egyik rendszeresen latolgatott kérdés az, hogy miért enged meg Isten annyi szenvedést a világon. Isten "megengedi a szenvedést”? Ezzel az erővel elmehetnél a közlekedésügyi miniszterhez, és megkérdezhetnéd, miért enged meg baleseteket a közutakon. A miniszter kibújna a vád alól, mert a KRESZ-re mutatna. "Valahányszor valaki megszeg egy törvényt, abból baleset és szenvedés következik" - felelné a miniszter.
Az emberek főleg egy ok miatt szenvednek - figyelmen kívül hagyják Isten könyvét, a Bibliát, és akkor minden elromlik. Teremtőnk tudja, hogyan alkotott minket, és ezért mondja: "Ne tedd!" Ezt a tiltást nem azért mondja, hogy elrontsa az örömünket, hanem azért, mert tudja, hogy a lelkünk nem tud elbánni a bűnnel, és a helytelen cselekedetek valójában tönkreteszik a lelkünket. Egy új gép használatba vétele előtt mindig bölcs dolog elolvasni a használati utasítást. Az emberek félnek attól, hogy eltörnek egy magnetofont, vagy egy mosógépet, de úgy tűnik, nem bánják, ha a bűn mérge tönkreteszi szellemüket és lelküket. Borzasztóan szükséges az evangélium hirdetése.

A KERESZT JELENTŐSÉGE

Az evangélium a tanítványságra való elhívás? Az emberek vitatkoznak ezen. Egy biztos: Jézus senkitől se kéri, hogy vegye fel a maga keresztjét, amíg az ember nem talált üdvösséget és erőt az Ő keresztjénél. Nem az üdvözít minket, hogy megtagadjuk magunkat, és hordozzuk a saját keresztünket, hanem Jézus Krisztus engesztelő halálának ereje, ahogy a latrot is, aki az Úrhoz fordult, miközben a mellette levő kereszten haldoklott. Természetesen reméljük, hogy sokan tanítványokká lesznek, és felveszik keresztjüket, de először mindenkinek Jézus keresztjéhez kell térdelnie.

Jézus keresztje egy függőleges és egy vízszintes cölöpből áll. Ezek a keresztbe tett rönkök az emberi nyomorúság és az isteni megmentés jelképei. A vízszintes rönk olyan, mint egy vonás, amit mi a "mínusz" jelzésére használunk. Ez az ember története. Mínusszal, ráfizetéssel, hiánnyal születünk. Valami hiányzik, de az embereknek fogalmuk sincs, hogy mi. Beszélnek arról, hogy az igazságot keresik, de még azt sem tudják, mit neveznek igazságnak. Olyanok, mint Poncius Pilátus, aki, amikor Jézus előtt állt, majdnem "átesett" az igazságon, amikor megkérdezte: "Mi az igazság?" Ez itt előtted az ember mínuszának a képe.
Jézus azonban eljött. Jeruzsálemen kívül, egy alacsony dombon felállítottak egy- függőleges oszlopot, ami keresztezte a mi mínuszjelünket. Jézus ott függött, azon az oszlopon, és így plusszá változtatta a mi mínuszunkat. A rómaiak azt gondolták, a kereszt csak kivégzőeszköz, pedig az Isten pluszjele volt a mínuszgondolkodású emberiség számára.

Ha még egyszer megnézzük a keresztet, akkor kiderül, hogy valójában még több, mint egy pluszjel: szorzásjel: "Én azért jöttem, hogy életük legyen és bővölködjenek." (Jn. 10:10.). Péter apostol ezt írhatta: "Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen "(l.Pét. 1:2.). A bővölködés az evangélium szíve.

Ezért kell hirdetnünk ezt a dicsőséges evangéliumot. Gondolj arra, mi mindent fordít vissza az Üdvözítő. Jézus Krisztus a veszteségből nyereséget, a nullából számokat, a negatívból pozitívokat, az éjszakából világosságot, a gyűlöletből szeretetet, a fogságból szabadságot, a bukásból sikert, a betegségből egészséget, a gyengeségből erőt, a gonoszságból igazságot csinál, és még többet - sokkal többet. Micsoda evangélium! Dicsőség legyen Istennek! Az egész emberi tudás által ismert dolgok közül semmi sem versenyezhet ezzel a vakító ragyogással. A földön a legnagyszerűbb foglalkozás a jó hír terjesztése és a világnak legnagyobb szüksége az evangéliumra van.

Egy brit városban, ahol prédikáltam, azt mondta nekem valaki, hogy bizonyos vállalkozók építettek egy mecsetet, és a szokás szerint 6 hónap múlva visszatértek, hogy kijavítsanak bármilyen hibát, ami közben kijött. Az egyik ajtó megereszkedett, ezért elküldtek egy szakembert a hiba kijavítására. A muzulmán vezető azonban nem kérte a javítást, és elmagyarázta, hogy ha az ajtó ilyen, akkor ez Allah akarata, és így kell maradnia.
Jézus semmit nem hagy elromlott állapotban. Ha valamin változtatni kell, Ő meg tudja változtatni, és meg is teszi. Az evangélium célja egy egész elromlott világ megváltoztatása. Halleluja!