2014. január 14., kedd

Derek Prince - Hogyan semmisíti meg Krisztus a sátán munkáját? 12.

A megváltás nemcsak bűnbocsánat, nemcsak új szív, hanem új létezési perspektíva is. Ez a földi lét ideiglenes, átmeneti létezés. Ki van törölve a végzet előttünk, akik elfogadtuk Jézust Krisztust. Egy hitetlennek le vannak zárva a lehetőségei a földi élet után, ezért van az életében a kétségbeesés, reménytelenség, végzettől való félelem. Mi egy új világ örökösei, állampolgárai vagyunk, mely még nem jelent meg kézzelfoghatóan, de már meg van alapozva Krisztusban. Ezzel a tudattal kell élni és akkor nem kerülünk a földi élet rabságába. A keresztények számára nincs vég, mert Krisztus a vég és Ő örökkévaló. Azt várjuk, hogy a múlandóságból, hiábavalóságból felszabaduljunk és átmenjünk egy magasabb létezési dimenzióba, az örök életbe. Az új világ előhírnökei vagyunk ebben a világban, amelyben Jézus Krisztus totális hatalma fog megnyilvánulni. A Szentlélek hozza a minőségi változást, és az új világban mindenki helyet kap, akiben a Szentlélek van. A többiek, akik a Sátán céljaival azonosulnak, ki vannak zárva az életből, a létből. Sokkal sikeresebb, gazdagabb, szebb és igazabb élet vár ránk az új világban. A történelmet nem a múlt, hanem Isten beszéde határozza meg.

Ésaiás 11-ben van egy képünk Krisztusról, mint az ezeréves királyról.
(4) Igazságban ítéli a gyöngéket, és tökéletességben bíráskodik a föld szegényei felett; megveri a földet szájának vesszejével, és ajkai lehelletével megöli a hitetlent.

Az ezeréves királyság valóságos királyság, amely földi szinten fog megvalósulni. A Föld nem fog megsemmisülni, hanem át fog változni, ahogy Jézus teste is átváltozott. Őt követi a mi testünk átváltozása, és utána a természet is felveszi az örökkévalóságot. Úgy, ahogy mi új emberekké lettünk. Nem lettem egy teljesen idegen személy, mert van egy folytonosság a személyiségben. A Föld is át fog ezen menni. Minőségi változás lesz, visszakapja a paradicsomi ábrázatát, de ez még nem teljes, mert Isten át fogja változtatni az 1000 éves uralom után. A 4. verstől kezdve, amikor Jézus eljön nézzük meg a 9. versig.

(4) Igazságban ítéli a gyöngéket, és tökéletességben bíráskodik a föld szegényei felett; megveri a földet szájának vesszejével, és ajkai lehelletével megöli a hitetlent.

A gonosz, a hitetlen az antikrisztus. Világosan megvan az Igében, hogy az antikrisztust Krisztusnak a lehellete fogja megölni.

(5-6) Derekának övedzője az igazság lészen, és veséinek övedzője a hűség. És lakozik a farkas a báránnyal, és a párduc a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek őrzi azokat. A tehén és a medve legelnek, és együtt feküsznek fiaik, az oroszlán, mint az ökör szalmát eszik.

A hiábavalóság része az állatvilágban levő ellenségeskedés is, az ember bukásának a következménye. Nem volt ez így kezdetben. Egyik teremtmény sem ette meg a másikat, egyik sem zsákmányolta ki a másikat. Ez annak eredménye, hogy elszabadultak démoni seregek, amikor Ádám királysága átkerült a Sátán kezébe. A démon teszi az oroszlánt vaddá és még a macskát is kegyetlenné, és így tovább. Hallottam egy történetet, nem első kézből.

Egy misszionárius Kelet-Afrikában volt és megtámadta egy oroszlán és már azon volt, hogy széttépi, és amit csak tudott mondani ez volt, hogy: Jézus! És amikor kimondta Jézus nevét, akkor az oroszlán megfordult és elfutott, Jézus nevének hatalma miatt. Most nem akarok ebbe részletesen belemenni, de megértitek, hogy egyik következménye Ádám bukásának a kegyetlenség, a vadság az állatvilágban. Valaki azt mondta, hogy a természet foggal-körömmel támad. Ez nem mindig volt így, egy része a hiábavalóságnak. Figyeljétek meg, hogy amikor elmúlik a hiábavalóság, akkor az oroszlán az ökörhöz hasonlóan szalmát eszik, a gyermek a viperalyuknál játszik.

(8-9) És gyönyörködik a csecsszopó a viperák lyukánál, és a csecstől elválasztott a bazilikus lyuka felett terjengeti kezét. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szentségemnek helyén, mert teljes lesz a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják.

Ez a milleniumban lesz. Isten kegyelme visszavonja az átkot, ahogy Noé bárkájának idejében. Gondolkodtatok már erről? Isten kegyelméből felfüggesztetett az ellenségeskedés, és Noé együtt élt az állatokkal hónapokig együtt élt minden konfliktus nélkül. Minden állat, amely belépett a bárkába, megváltozott a természetében, de ez csak időleges volt. Ez a képe a Krisztusban való életnek. Amikor Krisztusban vagyunk, akkor abbahagyjuk a gyűlölködést, a fajgyűlöletet. Elkezdjük egymást szeretni. Ha nincs ez a változás a természetedben, akkor megkérdőjelezem, hogy te valaha is beléptél-e ebbe a bárkába.