2014. január 30., csütörtök

Derek Prince - Szellemi fegyverek: a vér, az Ige és a bizonyságtételünk 1.

Előző tanulmányunkban láttuk, hogy az Úr Jézus Krisztus a tanítványainak a földön két különleges felelősséget adott: először is, a Sátán céljainak a megsemmisítését, amíg Isten céljai nem valósulnak meg. Másodszor, a Sátán királyságának legyőzését a magasságban.
Látni fogjuk ebben a tanulmányban, hogy Isten adott szellemi fegyvereket, amelyek szükségesek ehhez a szellemi harchoz. Ezek alkalmasak arra, hogy teljes győzelmet hozzanak, ha jól használjuk őket.

2 Korinthus 10:3-5: Mert noha testben élünk, de nem test szerint vitézkedünk. Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására.
Lerontván okoskodásokat, és minden magaslatot, amely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék Krisztusnak.

A Sátán királysága a magasságban van, de számunkra biztosítva vannak a fegyverek, amelyekkel ezt le tudjuk dönteni.

A Jelenések 12:11-ben a nagy konfliktusról van szó, amely az égben fog lezajlani, vagy magasságban. Az ördög és angyalai levettetnek az égből és a végső hatalom, amely lehozza őket onnan, a szellemi fegyverek ereje lesz, melyet a hívők használnak a földön.

Jelenések 12:11: És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételüknek beszédéért, és az ő életüket nem kímélték mind halálig.

Ebben a versben találjuk az első bemutatását annak, amit úgy neveznék, hogy szellemi fegyverek. Ezek a fegyverek: a Bárány vére és az ő bizonyságtételük beszéde. A Bárány Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit, az Úr Jézus Krisztus. Jézus Krisztus vére az első fegyver, azután pedig ott van az Ige és a hívő személyes bizonyságtétele. A hívőknek meg kell megvallaniuk azt, amit az Ige mond a vér működéséről.
Sok embert hallottam, főleg pünkösdieket, hogy a "vér vételéről” beszéltek, a "vér alattiságról." Sok esetben ez csak egy vallásos frázis, de nincs meg a gyakorlati alkalmazása. Sok ember beszél a Sátán legyőzéséről Jézus vére és a bizonyságtétel beszéde által. Nagyon szép vallásos beszéd ez, de mit jelent? Meg kell személyesen vallanunk, amit az Ige mond a vérről. Ami működésbe hozza a vért, az a megvallás. Ha nem valljuk meg a rá vonatkozó Igéket, nem lép működésbe. Ami az egész folyamatot elindítja, ami a Sátán vereségéhez vezet az, a mi személyes megvallásunk. Különleges ellenállásba ütközünk, amikor elkezdjük a megvallást, mert ezen a ponton igazán kárt teszünk az ördögben. Azt hihetsz, amit akarsz, az ördög nem sokat törődik veled addig, amíg el nem kezded megvallani. De amikor elkezded megvallani, akkor mindent meg fog tenni, hogy megijesszen és elbátortalanítson, mert ha megvallod, akkor a fegyverek hathatóssá válnak.

Szeretném ezt illusztrálni egy kép segítségével az Ószövetségből. Ez a legnagyobb kép Krisztus véréről és annak hatalmáról: a húsvéti bárány áldozata Izraelben. Izrael egész kiszabadulása Egyiptomból a bárány vére körül forgott, melyet megöltek és vérével elfedezték az otthonukat. A 2 Mózes 12-ből néhány verset elolvasunk, hogy ezt megvilágítsuk. A bárányról van szó, amelyet ki kellett választani az izraelitáknak házanépük számára: "legyen nálatok őrizet alatt", mert kifogástalannak kellett lennie.

2 Mózes 12:6-7: És legyen nálatok őrizet alatt a hónap tizenegyedik napjáig, és ölje meg Izrael községének egész gyülekezete estennen. És vegyetek a vérből, és azokban a házakban, ahol azt megeszik, hintsetek a két ajtó félre és a szemöldök fára.

A 12-13-as versekben az Úr elmondja, hogy miért szükséges ez:
Mert általmegyek Egyiptom földén ezen éjszaka és megölök minden elsőszülöttet Egyiptom földén, az embertől kezdve a baromig és Egyiptom minden istene felett ítéletet tartok, én az Úr. És a vér jelül lesz néktek a házatokban, amelyekben ti lesztek, s meglátom a vért és elmegyek mellettetek és nem lesz rajtatok a csapás veszedelmetekre, mikor megverem Egyiptom földét.

Azután egy kicsit tovább a 21-23. versekben részletezi, hogy hogyan kell használni ezt a vért. Ha megöltünk egy bárányt, akkor a vére a földre hull és nem lehet már semmire sem használni. Tehát az Ige világossá teszi, hogy amikor megölik a bárányt, akkor fel kell fogni a vérét egy edénybe és ebben tartani a vért, hogy tudják még használni.