2014. január 9., csütörtök

Derek Prince - Hogyan semmisíti meg Krisztus a sátán munkáját? 10.

Azt mondja tovább folytatva a Lukács 10,18-19-ben:

(17) -(19) Ő pedig monda nékik: Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből. Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején, és semmi nem
árthat néktek.

Tehát újra a hatalom: "és semmi nem árhat néktek"! Hány keresztény hiszi ezt? Semmi sem árthat! Sem influenza járvány, sem vírus, semmi sem árthat.

(20) De ne azon örüljetek, hogy a szellemek néktek engednek, hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben.

Valóban fontos, hogy tudjuk, hogy a nevünk fel van írva a mennyben. Mindenesetre hiszem, hogy örvendezhetünk, ha látjuk, hogy a foglyok szabadulnak. Ez a helyes, jó az örvendezés.

A Sátán királyságában szigorú hierarchia van. Különbség van a démonok és a gonosz angyalok között. Most a démonokról van szó. A Sátán királyságát úgy kell látni, mint egy hadsereget, amely a szellemvilágban van. A démonok a gyalogságot képezik a Sátán seregében. Be kell látnunk, hogy egy démonikus atmoszférában élünk, nem beszélve a régi életről, a bűnről, ami behozta a démonokat az életünkbe, és újból kényszerített a bűnre, és ennek nem volt vége. A kényszerérzések és minden, ami abból jön, az sátáni. Általában bandákban járnak együtt a démonok. Van egy "bandavezér", amely leginkább megnyilvánul. Fő céljuk az ember megsemmisítése. Ezért fontos bűnvallás után a szabadító szolgálat. A démonok mindent elkövetnek, hogy elveszítsék az embert. Nem igaz az a tévtanítás sem, hogy a keresztényekben nincsenek démonok.

Az ádámi természet is ki van szolgáltatva a démonoknak. Nem lehet szabályszerűen meghatározni, hogy ha valaki elkövetett egy bűnt, akkor ilyen démon van benne.
A szabadító szolgálat is ad betekintést abba, hogy a vallásra mennyire rátette a kezét a Sátán. Általában sokkal több démon van egy vallásos emberben megtérése előtt, mint egy hippi prostituáltban. A Sátánnak az a célja, hogy a keresztények olyanok legyenek, mint a szőlőben nyáron a madárijesztők, hogy mindenkit elijesszenek. így akarja lejáratni a kereszténységet. De ha jön Jézus, jön a szabadulás is, ez hozzá tartozik a megtéréshez.
A démonizálódáshoz elegendő az is, ha valaki nincs tele Szent Szellemmel, nem kell hozzá nagy bűnöket elkövetni. Emiatt is nagyon fontos a szabadulás.

Az ördög fél tőled, de csak akkor, ha királyként viselkedsz. De ha félsz, akkor mint a mágnes, úgy vonzod a démonokat magadhoz. Bejöhet egy rossz gondolaton keresztül is, és csak hosszú idő után veszed észre, hogy a problémáid forrása egy démonikus gondolat. Végig se gondolod józanul, és a környezeted csak azt látja, hogy fonnyadsz, fonnyadsz egyre inkább. Ez olyan, mint ahogy egy seb az ember a testén fertőződhet és fertőzhet, begennyesedhet. Alapvető, mély gyógyulás kell ebből, mert a hit hajótörést szenvedett egy ponton, alaposan végig kell venni az alaptanításokat, míg felépíted a hitedet.

Gyakran idős keresztények is így járnak, létrejön egy gondolat, és ez bizonytalanságot, kétségeket, hitetlenségeket, félelmeket hoz be. Csak az a virág tud virulni, amelyiket öntözik és kap megfelelő tápanyagot. Előfordulhat az is, hogy valaki nem tud böjtölni, mert egyszer-kétszer "bezabált”, és bejött a falánkság. Úgy gondolja; "Most nem Isten vezetése, hogy böjtöljek." Ez démonikus, ilyenkor először bűnbánatot kell tartani, meggyűlölni és kiűzni magadból. Ideiglenesen felfüggesztheted a böjtöt és azt mondhatod, majd máskor folytatom. Hiába kezded el újra, ha utána engedményeket teszel magadnak. Az ilyen problémákkal először meg kell kísérelni egymagadnak elbánni, de ha nem megy, akkor segítséget kell hívni.