2014. január 26., vasárnap

Reinhard Bonnke - Kapkodnak az Evangéliumért 1.

Ha a gyülekezeted környékén 10 000 ember él, akkor a statisztikák szerint hetente 4 hal meg közülük. Ez esetben aligha lehetünk elégedettek, ha havonta, vagy esetleg hetente egy nyer közülük üdvösséget.
Olyan égbekiáltó szükség van az evangéliumra, hogy én legfeljebb egyszerűen hangsúlyozhatom a nyilvánvalót. Mégis azt látom, hogy az ördögnek vannak eszközei az igazság elrejtésére.

A Sátán először is megpróbálta megakadályozni a Megváltó megszületését. Megszervezte Ábel megölését, és pokoli rakétákat indított Krisztus minden emberi őse ellen, végül Betlehemben megölte az ártatlan csecsemőket. Mivel a gyilkosság és népirtás eredménytelen volt, csak egy lehetőség maradt: megakadályozni az evangélium hirdetését.

Az ördög először üldözéseket és hamis evangéliumokat használt, de ma már tekintélyes fegyverzete van. Az egyik fegyvere az, hogy a hívők tudatában más dolgokat tüntet fel fontosabbnak. Ő nem bánja, milyen keményen dolgozunk a gyülekezetért, amíg ténykedésünk révén az evangélium nem okoz kárt az ő országában. Lehet nálunk nagyon jó a tanítás, a közösség, virágozhatunk, és művelhetjük lelkünket oly módon, ami nem kapcsolódik ahhoz, hogy hirdessük az evangéliumot minden teremtésnek. Ezek szép tevékenységek, amelyek mégis kiszorítják a legsürgősebb munkát.
Még magát az Igét is magyarázhatjuk úgy, hogy az leállítsa az igyekezetünket és elhallgattassa a lelkiismeretünket az elveszettek miatt. Magát az imádkozást is, bár nagyon fontos, tehetjük az evangélizáció helyére. Azonban ahogy Suzette Hattingh mondani szokta: "Az ima evangélizáció nélkül olyan, mint a semmibe kilőtt nyíl!" Ha imahadjáratokat tartunk, azokat össze kell kötni valami közvetlen evangélizációs erőfeszítéssel, nem szabad őket elvesztegetni akármilyen és mindenféle általános kérésekre.

A világ szükségei elég nagyok ahhoz, hogy mindenki lássa őket, és megtöltene egy könyvet a bajok leírása. Ha valami segíthet bolygónk jajszaván, a lehetőségek lista vezetője az evangélium. Az evangélium hirdetése felszabadít, míg az evangélium elhallgatása megkötöz. Ha nem hirdetjük az evangéliumot, ezzel elrejtjük a gyógyszert a beteg elől!

Némelyek már feladták a reményt. Látták a tudomány, a technika, az orvostudomány, a politika és az oktatás korlátait. Kiábrándulva a kábítószerekhez fordulnak felejteni. Különböző szerekhez, az italhoz, bármihez - még vallásos miszticizmushoz is. Ijesztő a gondolat, hogy az emberen csak az ember segíthet. Mindenki számára két fejet növeszt a gonosz, amit mi levágunk. Ennek a vízfejű szörnynek a szívébe bele kell mártanunk Krisztus keresztjének a tőrét.
Az élet minden területe az evangélium után kiált, mint a víz partján tátogó hal. Az evangélium az egyetlen remény a számunkra személyesen, társadalmilag, a bolygónkra nézve és vallásilag is.