2014. január 26., vasárnap

Derek Prince - Hogyan semmisíti meg Krisztus a sátán munkáját? 17.

Van olyan, amikor nem szabad ítélkezni, de van, amikor szükséges. Nagy bölcsesség kell az ítélet használatához. Az irgalmasságot, ítéletet, jogosságot hagyták el a farizeusok és Jézus ezért fedte meg őket. Érezni kell, mikor kell ezt csinálni, de a legfőbb út a békesség.

Jó kimondani a megigazulásról szóló igazságokat, ha kárhoztatás alatt vagy. Ott sem kell lenned, ahol téged vádolnak, akkor is bűntudat alá kerülhetsz. Ha az Úr szerint van, akkor a Szentlélek megvilágosít dolgokat. Nemcsak akkor vagyunk kapcsolatban emberekkel, amikor fizikálisán is közel vagyunk hozzájuk. Szellemiek vagyunk, a tér nem választ el. Amikor otthon vádolnak téged, akkor ha itt is vagy, kárhoztatás alá kerülsz és megérzed ezt. Nem is kell ezeket kimondaniuk, elég ha csak rád gondolnak negatív módon, mert a gondolatokban is van erő. Ha rosszat gondolsz a felebarátodról, akkor ő nem fogja magát jól érezni melletted. Nagyon befolyásolja az embert, hogy mások mit gondolnak róla.

Nyilvánosság előtti beszédek közben is gondolatokkal ütközik az ember, amiből kritikus helyzet tud kialakulni és elmehet a kedve a bizonyságtevéstől, mert 100 emberből 10 lekritizálja. Ha olyan helyen jársz, ahol tudod, hogy már ellenséges indulatokkal várnak, dadogsz és nem megy. Legalább 50 % ezen múlik.

Ki lehet kényszeríteni az emberből, hogy olyanná váljon, amilyennek te gondolod, és ha ő nem is volt olyan, de előbb utóbb olyan lesz. Rengeteg ember akadt meg a gondolatoknál: Ő gondolkodik rosszul vagy róla gondolnak rosszat. Ezért mondja meg a Biblia, hogy miről kell gondolkodni.

Filippi 4,8: Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok.

A példabeszédben az egyik szolga fojtogatja a másikat. Ilyen az, ha valaki a gondolataival befolyásolja a másikat. A magyarokra rendkívül jellemző a kapcsolatokban való megosztottság. Nagyon mély dolgok működnek bennük, az emberek fojtogatják egymást, ilyenkor az ember elfutna, menekülne, egész máshol szeretne élni.
Nagyon fontos, hogy reggel alapozd meg magadat Krisztusban, és ezt újra és újra meg kell csinálni minden nap. Ha a vádlás jogos bűntudatot okoz, akkor bűnbánatot kell tartani, ha jogtalan, akkor pedig el kell űzni a kárhoztatást.

Aki legyőzi a bűntudatot, az győztes keresztény. A bűntudatot igazsággal kell legyőzni, ez a keresztény élet sikere. Soha ne engedd passzívan, hogy legyűrjön a vádlás, kárhoztatás. Amíg a Sátán bűntudat alá tud kényszeríteni, addig démonikus befolyásolás alá tud vinni. Még az áldás mögött is jöhet a bűntudat. Két napig élvezed, a harmadik napon pedig jön a vádlás, a bűntudat, hogy nem is Isten adta, hanem loptam stb.

Tanításokra, látásokra, áldásokra mindig jön az ördög kétélű bókja. De ahhoz, hogy sikeresen győzzünk, tisztán kell látni, hogy Jézus mit tett és egy olyan viszonyba kell kerülni, amin keresztül elfogadok ítéletet. Jól kell viszonyulni a hatalomhoz.