2017. május 16., kedd

NÉMETH SÁNDOR A HETI TV HÉTÓRÁS VENDÉG CÍMŰ MŰSORÁBAN

„Nagyon fontos, hogy 50 évvel a 1967-es felszabadító háború után minél többen felismerik Jeruzsálem jelentőségét: az Úr Siont választotta lakhelyéül” – szögezte le Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze hozzátette: Izrael spirituális dimenziója az, hogy előkészítse Ciont Isten megérkezésére.

A Koránban nem szerepel Jeruzsálem, ezzel szemben az Ószövetségben több mint 600-szor találhatjuk meg a város nevét. Emellett mind a zsidóság, mind a kereszténység központjának tekintette és tekinti várost – emlékeztetett Németh.

„Fontos volt az életemben Ralph Cook rabbi, aki cionista lévén fontosnak tartotta a köznapi folyamatokba a spirituálitás beoltását, Jeruzsálem és a szentély újjáépítésének gondolatát. Benny Elon, aki Cook lelkes követője volt, szintén szívesen látta a gyülekezetet 1996-ban Izraelben, mely kapcsolat később is nagyon gyümölcsöző volt – fogalmazott a lelkész.

Németh úgy látja: nagyon fontos a Messiás várása, mellyel párhuzamosak a harmadik templom felépítésére való törekvések. Ennek része Jeruzsálem újjáépítése is, mely ma is zajlik. Nincsen meg a templom felépítése nélkül a Messiás eljövetele. Fontos megismerni Jeruzsálem igazságait: milyen lesz a aranykorában a Szentírás előrekjelzése szerint, mikor Isten dicsősége uralkodik majd rajta.

Sor fog kerülni emellett június 6.-án a jeruzsálemi imareggelire, ahol a világ spirituális keresztény vezetői fognak összegyűlni, hogy mélyebben elkötelezzék magukat Jeruzsálem és Izrael földje mellett. Kneszetbeli fogadás után fog sor kerülni a találkozóra, ahol Németh Sándor elmondása szerint imák, és fontos témák megbeszélése fog sorra kerülni.

„Szeretem bejárni Izraelt, mert minden helynek megvan a maga szellemi jelentősége” – vallott a Szentföldhöz fűződő kapcsolatáról Németh, aki azt is elmondta: tervei között szerepel egy negevi látogatás.

Németh Sándor beszélt a közel múlt külpolitikai kérdéseiről is: véleménye szerint az iszlám demagógiájának szócsövévé váló UNESCO-t nem kell komolyan venni. Szorgalmazza, hogy eme szervezet jelentéktelenné váljon a világ előtt. Ugyanakkor örömét fejezte ki amiatt, hogy Magyarország elsők között áll ki az üldözött keresztények (így a kopt, és más közel keleti keresztények) mellett. Emlékeztetett rá, hogy Donald Trump is zászlajára tűzte ezt a feladatot, miszerint ellenségeitől védelmezni kívánja az üldözött keresztényeket.

Jeruzsálem jövőjére nézve fontos kiemelni, hogy a bibliai próféciák nagy geográfiai változásokat vetítenek előre: „minden hegy és minden halom rónává tétetik az Úr eljövetelkor”, és nem lehet semmi akadály előtte – fogalmazott Németh

A Hit Gyülekezete vezetőlelkésze kiemelte: fontos meglátogatni mindenki számára Izraelt, ahonnan a világ problémái nem is tűnnek olyan nagynak. Hangsúlyozta, hogy egyénileg is fontos felkészülni a Messiás visszajövetelére az igazság megismerésével, és a világ jobbá tételével.