2017. május 2., kedd

Michael L. Brown - Menj, és többé ne kövess el bűnt - Szentségre hívás 21.

És van még egy oldala a a Példabeszédeknek, ahogy leírja a bűnös asszony csábító szépségét: Emlékeztet minket, mekkora nyomás van a nőkön a mi társadalmunkban is, hogy lenyűgöző, tökéletes testük legyen, hogy szexuálisan izgalomkeltő látványt adjanak a férfiaknak. hogy olyan jól nézzenek ki, ami már csábítóan hat. Hölgyek, vigyázzatok, hogy ne essetek ebbe a csapdába! Mint Isten gyermekei, nem süllyedhettek erre a szintre és nem akarhatjátok bűnre vezetni a testvéreiteket. Tudjátok mit hoznak ki a férfiakból azok az öltözetek. Ismeritek a hatását a mély kivágású blúzoknak és feszes farmereknek, vagy a miniszoknyáknak vagy az alig takaró fürdőruháknak. És nem az-e a fő ok, amiért így öltöznétek, hogy csábítóak legyetek a férfiak számára? (Ha csak a kényelem kedvéért, akkor áldozzátok fel ezt a kényelmet az erkölcs és istenfélelem ügyéért.)

Jézus azt mondta a tanítványainak: "Monda pedig a tanítványoknak: Lehetetlen dolog, hogy botránkozások ne essenek; de jaj annak, a ki által esnek. Jobb annak, ha egy malomkövet vetnek a nyakába, és ha a tengerbe vettetik, hogynem mint egyet e kicsinyek közül megbotránkoztasson." (Luk 17:1-2)

Ez nem egy elhanyagolható figyelmeztetés. Isten Véren megvásárolt szentjei sosem öltöznek vagy viselkednek úgy, hogy szexuálisan csábítóak legyenek a másik nem számára. Soha ne engedd meg magadnak, hogy akadály legyél a megtértek vagy a meg nem tértek számára! Soha ne törekedj arra, hogy valaki vágyakozva nézzen utánad! Teljesen más ha egy házaspár az otthoni privát szférában élvezi a testi kapcsolatot az Úr előtt. És megint más, hogy egy csábító férfi vagy nő legyél. A flörtölésnek nincs helye Isten népe közt, sem ruháknak amelyek felhívják a figyelmet csábos idomokra vagy valaki testi adottságaira. Úgy is elég nehéz tisztának maradni ebben a világban ha a gyülekezetben rendben mennek a dolgok. De úgy nagyon nehéz, ha a hívők szexuális vágyakat gerjesztenek az öltözékükkel vagy viselkedésükkel. Végül is kinek az oldalán állunk?

A Példabeszédek tehát figyelmeztet a bűnös gyönyörre, amely hívogat bennünket, eleven képet adva róla. A hűtlen feleség mondja a szeretőjének: "Hálaáldozattal tartoztam, ma adtam meg fogadásimat. Azért jövék ki elődbe, szorgalmatosan keresni a te orczádat, és reád találtam! Paplanokkal megvetettem nyoszolyámat, égyiptomi szövésű szőnyegekkel. Beillatoztam ágyamat mirhával, áloessel és fahéjjal. No foglaljuk magunkat bőségesen mind virradtig a szeretetben; vígadjunk szerelmeskedésekkel. Mert nincs otthon a férjem, elment messze útra. Egy erszény pénzt vőn kezéhez; holdtöltére jő haza." (Péld. 7:14-20)

Hogyan is állhatna ellen? Eszébe jut milyen volt a múltkori, csodás alkalom. És ő egy jó gyülekezeti lány. Rituálisan megtisztult, hálaáldozatok által, nyilván nem egy jöttment. (Nem a vallásos képmutatás csúcsa ez ?) És teljesen biztonságos, a férje nincs itthon, és olyan édes lesz. De milyen gyorsan keserűséggé válik majd.

"És elhiteté őt az ő mesterkedéseinek sokaságával, ajkainak hizelkedésével elragadá őt. Utána megy; mint az ökör a vágóhídra, és mint a bolond, egyszer csak fenyítő békóba; Mígnem átjárja a nyíl az ő máját. Miképpen siet a madár a tőrre, és nem tudja, hogy az az ő élete ellen van. (Péld.7:21-23)

A gyönyör elmúlt és ott maradt átdöfve. A kis szerelmi kaland az életébe került. Ne kövesd tehát az ő bolondságát ! Emlékezz az 'aharit-ra ! Ne menj , mint az ökör a vágóhídra, a szarvas a hurokba , a madár a tőrbe. Isten a csapdákra irányítja a tekintetünket. A Sátán csak a csalétket mutatja.

A 80-as évek közepén egy érett külsejű, csinos 15 éves lány Long Island-ről, aki fellázadt a szülei ellen, folyamatos konfliktusokkal idegesítette őket otthon. Elhagyta New York-ot és autóstoppal egy másik államba ment. Az út során egy teherautós felvette őt és fizetett neki egy szexuális aktusért. Miután túl volt rajta, sírva szégyenkezett. De a bűntudat hamar elmúlt és néhány hónappal azután, hogy Texas-ba ért prostituált lett. Egy étteremben dolgozott ahol pornófilmeket vetítettek a falra és a férfiak az asztaloknál ültek és kiválasztották a megkívánt lányt. De a családjának azt írta, hogy minden rendben van és pincérnőként dolgozik.

Hamarosan annyira népszerű lett és olyan sok pénzt keresett, hogy a többi prostituált ellene fordult. Elhatározta, hogy megszökik amíg még lehet, de a kitartója és a felesége elkapta és kimondhatatlan módokon bántalmazták, végül megölték és egy folyóba dobták őt. Mikor megtalálták a meztelen testet, a rendőrfőnök azt mondta, ilyen brutálisan megkínzott testet még soha nem látott. Cigarettacsikk nyomok borították tetőtől talpig, az állkapcsa eltörve, az arca átlőve. Ha láthatta volna az 'aharit'-ot. Az ördög nem játszik nyílt lapokkal.

Fordította: Korányi Tamás