2017. május 4., csütörtök

Joyce Meyer - Találd meg a valódi önmagad és töltsd be elhívásodat 22.

Több mint hódító

"De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, aki minket szeretett."
Róma 8:37

Legyen meg benned a győzelem érzése. A Róma 8:37-ben Pál megerősít minket abban, hogy Jézus Krisztusban győztesek vagyunk, nemcsak hódítók. Ez az igazság erősítse a bizalmadat.

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy egy nő már több, mint hódító, ha a férje egész héten eljár dolgozni, és hazahozza a fizetését. De Isten azt mondta nekem: „Te több vagy, mint hódító, ha már akkor tudod, hogy győztes leszel, mielőtt a probléma egyáltalán megjelenne”.

A bizalmunk sokszor megrendül, amikor jönnek a próbák, főleg, ha tartós problémákról van szó. Erősen bízzunk Isten szeretetében, történjen bármi, mélyen belül tudjuk, hogy többek vagyunk egyszerű hódítóknál. Ha valóban hiszünk, nem kell félnünk a nehézségektől, a próbáktól, a kemény időktől, mert tudjuk, hogy el fognak múlni.

Ha bármilyen nehézség van az életedben, tudd: Ez el fog múlni! Biztos lehetsz abban, hogy a próba során olyan dolgokat tanulsz meg, amelyek a jövőben segítségedre lesznek.

Bizalom nélkül megfulladunk. A sátán bombáz minket, lerombolja az álmainkat. Aztán újrakezdjük, de nem jutunk előbbre. Nekilátunk, vereséget szenvedünk, nekilátunk, vereséget szenvedünk, nekilátunk, vereséget szenvedünk, újra, és újra és újra.

De azok, akik folyamatosan megtartják a bizalmat, akik tudják, hogy Jézus Krisztusban többek, mint hódítók, gyorsan haladnak előre.

Hitben kell kilépnünk, el kell határoznunk, hogy bizalommal látunk neki minden dolognak. Lehet, hogy Isten néha kiigazít minket, de így is sokkal jobb, mintha biztos, ami biztos, semmit nem csinálnánk.

Akikben ez a bizalom megvan, jól végzik a munkájukat, olyan szolgálatot végeznek, amely pozitív hatással van a világra. Ők azok, akik kiteljesednek, mert önmagukat adják.

Isten sokat dolgozott az önbizalmamon. Egyszer így szólt hozzám: „Joyce, légy biztos az imaéletedben, légy biztos abban, hogy Tőlem hallod az igazságokat. Légy biztos abban, hogy az én akaratomban jársz. Légy biztos abban, hogy a megfelelő tanítást adod át az embereknek. Légy biztos abban, hogy olyan üzenetet mondasz ki, amely valakihez szól”. A mai napig folyamatosan sulykolja belém, mennyire fontos a Belé vetett bizalom.

Ugyanezt szeretném én is hangsúlyozni neked. Hozz egy döntést, hogy a magadban való kételkedés a múlté.

Fordította: Berényi Irén