2012. április 9., hétfő

Németh Sándor - Ha Jézus feltámadt, a kereszténység győzni fog

Ha Jézus Krisztus feltámadott - márpedig ez történelmi tény - a kereszténység győzni fog, hiába is próbálják Európa-szerte perifériára szorítani – mondta húsvéti prédikációjában a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, aki arról is beszélt, hogy több politikus a sátán szolgájaként foglal helyet a magyar parlamentben. 

Európa sok országában úgy gondolják, a kereszténység tetszhalott állapotban van. Ez azonban tévedés, mondta vasárnapi prédikációjában a Hit Gyülekezete vezető lelkésze. Németh Sándor az ATV-n közvetített Vidám Vasárnap című istentiszteleten azt mondta: Ne higgyünk azoknak, akik a kereszténységet a mitológia szakadékába próbálják letaszítani, mert a kereszténység nem eszme, nem mitológia és nem hitvallás, hanem történelmi tény.

A lelkész szerint a különböző keresztényellenes erők, melyekből Európában sokféle létezik, mindent elkövetnek, hogy a kereszténységet a társadalom perifériájára szorítsák, mert azt hiszik, a kereszténységnek vége van. De úgy nincs vége a kereszténységnek, ahogy Jézus Krisztusnak sincs vége, mivel feltámadott – hangsúlyozta Németh Sándor. „Lehet, hogy felekezeteknek vége lesz, lehet, hogy keresztény szervezeteknek vége lesz, de a kereszténységnek nem lesz vége, mert a Megváltó él” – mondta a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, majd hozzátette: a fönnmaradást, a megújulást és a fejlődést is az a személy - vagyis Jézus Krisztus - garantálja, aki meghalt helyettünk, és feltámadott.

A kereszténység – más vallásokkal ellentétben – nem misztikus élményeken alapul, hanem konkrét történelmi eseményeken áll. Történelmi tény, hogy Jézus Krisztus feltámadt a halálból. Lukács, a harmadik evangélium szerzője, a tudomány világából érkezett, hiszen orvos volt. Evangéliuma kezdő részében leszögezi, hogy a Jézus feltámadásáról szóló beszámolóját szemtanúk vallomásaira és saját kutatásaira alapozta – hívta fel a figyelmet Németh Sándor. 

Az adás elején érkezett nézői kérdések egyikére – amely a tiszaeszlári vérvád parlamenti felbukkanására vonatkozott – a Vidám Vasárnap műsorvezető prédikátora kijelentette: a sátán besétált a Parlamentbe és jól érzi magát. Ezért szerinte nem csak azok az emberek a felelősek, akik a sátán szolgáiként ülnek az országgyűlésben, hanem azok is, akik számukra bizalmat szavaznak és felruházzák őket, hogy ott a sátán érdekeit, tervét, gyűlöletét képviseljék.

A sátán – mondja Németh Sándor – előszeretettel keres magának olyan politikusokat, közéleti szereplőket, akik gyűlölik a zsidóságot, Izrael Istenét és a Bibliát. Úgy véli, különösen a Jobbik képviselői között akadnak olyan figurák, akik büszkén hangoztatják a sátán propagandáját, és így gonosztevő történelmi elődeikre: Hitlerre és Szálasira emlékeztetnek.

Mivel a saját pártjuk vezetői nem tiltakoznak uszításaik ellen, Németh megítélése szerint az egész Jobbikot felelősség terheli hangvételükért és mondataikért. „Nem túloznak azok, akik azt mondják, hogy ez egy neonáci alakulat és ennek megfelelően kell hozzájuk viszonyulni” – állítja a lelkész, aki szerint minden Bibliát ismerő ember szemében az elmebetegség kategóriájába tartozik az a képtelen feltételezés, hogy a zsidó Húsvét pászkájának elkészítéséhez keresztény vérre van szükség.

atv.hu