2012. április 17., kedd

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Hat nagy akadály a hit útjában 1.


Timótheus 6,12
Harcold meg a hitnek szép harcát, nyerd el az örök életet, amelyre elhívattál, és szép vallástétellel vallást tettél sok bizonyság előtt.
Figyeljük meg különösen a vers első részét: „Harcold meg a hitnek szép har­cát.” Az egyetlen előttünk álló harc, a hit harca. Sokan azt mondják, hogy az ördöggel akarnak harcolni, de nem értem miért, Jézus már legyőzte őt helyet­tünk, mint a mi helyettesítőnk. Azt is mondják: „Harcolni fogok a bűnnel.” Én nem: én inkább prédikálok ellene. A harcnak nincs sok értelme, nekem viszont megvan ellene a gyógyszerem: ez a gyógyszer - Jézus. Az egyetlen harc tehát, amelyet a hívőnek meg kell harcolnia, a hit nemes, szép harca. De a hit való­ban harc, ahogy az ige ki is fejezi ezt: „Harcold meg a hitnek szép harcát.” Ha tehát harc, akkor nyilvánvaló, hogy van ellensége, és akadálya is van. Ha nem volna, nem kellene érte harcolni. Ezért most a hit hat nagy akadályáról, ellen­ségéről fogunk beszélni.
Róma 10,17: „Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” Sok ember megvallja, hogy nincs hite, holott csak arról van szó, hogy még nem szabadította fel azt. Az ő problémájuk valójában nem a hit hiánya. Az igazi probléma az, hogy nem ismerik Isten Igéjét: „Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” Valaki azt mondta nekem: „Igen, pontosan ez az én gondom is. Nem tudok túl sokat az Igéről, mégis szükségem van hitre.” De nem tudod semmilyen más módon megszerezni, csak az Ige által! Más meg azt mondja: „Imádkozom, hogy Isten adja meg nekem a hitet.” Csak az idődet vesztegeted. De ha táplálkozol Isten Igéjéből, és hallgatod azokat a szolgálati ajándékokat, akiket Isten helyezett az Egyházba (erre a célra helyezte oda a ta­nítókat), akkor a hit feltámad a szellemedben, és így megszerezheted a tudást is. A tudás hiánya hátráltathat és kötelékben tarthat, mert megakadályozhatja, hogy Isten Igéje alapján cselekedjünk.
A hit az Ige megértésével arányosan növekszik. Isten Igéje a megváltásról be­szél, ennek a tudásnak a hiánya tehát, a megváltással szerzett jogaink tudásá­nak a hiánya. Ha nem tudjuk, milyen jogaink vannak Jézus Krisztusban, ennek gyakran hitetlenség az eredménye.