2012. április 16., hétfő

John G. Lake: Kalandok Istennel 16.


A következő istentisztelet este hétkor kezdődött. Csendes nyugalom hatotta át az összejövetelt - Isten a szíveket vizsgálta.
A megtérésről prédikáltam: az igazi, százszoros gyümölcsöt érlelő megtérésről, a Szent Szellem adta megtérésről, a mennyei metanoiáról - a világtól, annak bűneitől és szellemétől való teljes elszakadásról, ahogyan a Jordán folyónál Jézus is elválasztotta önmagát minden igazság számára. (Mt 3:13-15)

Egyszer csak egy férfi fölállt a hallgatóság hátsó soraiban, és elindult az oltár felé. Amikor már csak három méter volt hátra, az Úr Szelleme lecsapott rá, és arccal előre elvágódott a földön.
Egy másik férfi is talpra állt, majd nyugodtan és határozottan elindult az emelvény felé. Amikor arra a helyre ért, ahol az első ember elesett, az Úr Szelleme őt is kiütötte, és pontosan rá zuhant.
Szépen egyesével az emberek elindultak az előtér felé. Mindegyik ugyanazon a helyen vágódott el, míg már tizenöt férfi feküdt egymás hegyén-hátán.

Forró, fülledt este volt. Aggódtam, mert a halom legalján pont egy kis termetű ember feküdt arccal lefelé. A rajta levők így belenyomták az arcát a földbe, és attól féltem, még megfullad.
Még sohasem kerültem ilyen helyzetbe. Sok csodálatos isteni megnyilvánulást láttam már, de ehhez foghatót soha.
Hamarosan az emberkupac alján lévő kis fickó iránti emberi együttérzés teljesen erőt vett rajtam. Lehajoltam, és megpróbáltam két-három férfit lerángatni róla, de annyira egymás hegyén-hátán hevertek, hogy lehetetlennek tűnt hozzáférni a legalsóhoz.

Az Úr Szelleme akkor a következőt mondta a szívemben:
- Ha Isten terítette le őket, nem bízhatnád rá azt is, hogy ne fulladjanak meg?
- Bocsáss meg, Uram! - feleltem, és visszaültem a pódiumra.
A tolmácsom nagyon zavarban volt.
- Dr. Lake, most mit fog tenni? - kérdezte tőlem.
- Az Úr cselekszi ezt - feleltem. - Most csak üljünk itt, és meglátjuk, mire készül a Szent Szellem, és hogy amit tesz, hogyan teszi. Ne feledd, testvérnő - Ő megismertette útjait Mózes­sel, és cselekedeteit Izrael fiaival. (Zsolt 103:7) Láttuk a tetteit - egészen külön­legeseket -, most talán az útjait is megismerteti velünk.

Csendben ültünk. Körülbelül tizenöt perc múlva a földön heverő férfiak közül az egyik teli tüdőből elkezdte megvallani a bűneit. Egész lelkét kiöntötte abban a megvallásban; olyan nyilvánvaló volt, hogy nem tart vissza semmit! Rövid idő múltán felállt a földről, és isteni fénnyel az arcán visszament a helyére.
Addigra már egy másik férfi vallotta meg a bűneit, majd egy harmadik és így tovább, míg mind a tizenöten ki nem öntötték a szívüket Istennek, azután visszaültek a helyükre.
Megkértem a tolmácsot, hogy hívja oda hozzám az első embert (azt a kis növésűt, akiért annyira aggódtam), hogy föltehessek neki néhány kérdést.

Zulu bennszülött volt, aki egy holland családnál dolgozott. Ők egy holland nevet adtak neki: Willum.
- Willum - kérdeztem tőle -, mi történt, mialatt a földön feküdtél?
Így felelt hollandul:
- Ó főnök (a bennszülöttek mindig így szólították meg a fehér embereket), míg a földön feküdtem, Jézus jönni hozzám és mondani: „Willum, elveszem a bűneidet!” És Jézus elmenni. Azután újra jönni. És Jézus tenni kezét a szívemre, mozgatni fel-le, és mondani: „Willum, egészen fehérré teszem a szívedet!”
Willum a szemembe nézett. Egész lényét beragyogta a menny világossága, míg végül az arca olyan lett, mint egy angyalé.
- Egész szívem fehér! Egész szívem fehér! - mondta.
A barátjával ottmaradt a gyülekezetben, és egész éjjel énekeltek. Másnap reggel hatkor elmentek dolgozni.