2012. április 4., szerda

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Lépések a legmagasabb fokú hithez 21.

A legmagasabb fokú hithez vezető hét lépés közül most az ötödikkel folytas­suk tanulmányunkat. Megtárgyaltuk már, hogy „Isten bennünk”-tudatúaknak kell lennünk. Ha valaki ezt eléri, természetesnek fogja venni Isten Igéjét, hogy nagyobb az, Aki bennetek van, mint aki e világban van, és győztesként néz szembe az élet problémáival. Tudja, hogy az ő erőforrása belül fakad, és tör­ténjék bármi, a nagyobb őbenne van.

Sokszor a gyermekeimmel kapcsolatban azt mondom az Úrnak: „Uram, nem tudom, hogy miért imádkozzam.” Emlékeztetem Istent, az Atyát, emlékezte­tem saját magamat és emlékeztetem a Szent Szellemet a bensőmben, aki azért van ott, hogy segítsen. Pál azt írja, „Mert ha nyelvvel könyörgök [nyelveken szólok], a szellemem könyörög”. így hát csak annyit mondok Neki, hogy vá­rom a segítségét, és azonnal felemelem a hangomat (szó szerint), és elkezdek nyelveken szólni. Sokszor, amikor így imádkoztam, Isten igéket adott és meg­mutatta, mire számíthatok konkrét helyzetekben. A felelet mindig megjött.

Nem szükséges, hogy azonnal megértsd a választ, mert az Ő Igéje is azt mondja, hogy ilyenkor „az értelmünk gyümölcstelen. Néha viszont megengedi, hogy pontosan megismerjük a választ, sőt így szól az 1 Korinthus 14,13-ban: „Azért aki nyelveken szól, imádkozzék, hogy megmagyarázza.” Pál nem arra utal, hogy a gyülekezetben lehet egy ilyenfajta szolgálatod, hanem arra, hogy imádkozz azért, hogy te magad magyarázhasd a saját imáidat, hogy amikor nyelveken szólsz, magyarul is értsd, amiért imádkozol. Ez minden Szellemmel betöltött hívő ajándéka. Ahogy mondom, minden Szent Szellemmel betöltött hivőé, mert az Ige nyilvánvalóan állítja: „aki nyelveken szól, imádkozzék hogy megmagyarázza.” Ez éppen olyan parancsolat - ha ragaszkodunk ehhez a kife­jezéshez - mint az összes többi a Bibliában. És éppúgy rád vonatkozik, ahogy az írás bármely más verse is. A Szent Szellem arra törekszik, hogy megmutas­sa neked, miért imádkozol.

Kössük most össze ezeket a verseket pontosan úgy, ahogy a Bibliában is van­nak, ne ragadjuk ki őket a környezetükből. 1 Korinthus 14,13-15: „Azért aki nyelveken szól, imádkozzék, hogy megmagyarázza. Mert ha nyelvvel könyör­gök, a szellemem könyörög, de értelmem gyümölcstelen. Hogy van hát? Imád­kozom a szellemmel de imádkozom az értelemmel is; énekelek a szellemmel, de énekelek az értelemmel is.” Mit mond tehát? Egyszerűen azt, hogyha egy ismeretlen nyelven imádkozol, szellemed a Szent Szellem által imádkozik, és amikor Szent Szellem által imádkozol, akkor az értelmed gyümölcstelen; tehát kérd, hogy magyarázhasd is.

Már hosszú ideje szóltam nyelveken és magyaráztam is, amikor nyilvánosan is elkezdtem mindezt. Szinte mindent, amit Isten dolgairól megtanultam, így, nyelveken való ima és az azt követő magyarázat útján tanultam. Néha az Úr a nyelveken való ima által átvezet a Biblia bizonyos meghatározott részein. A Szent Szellem a mi tanítónk. Több fejezeten vezetett már át így, nyelvek és magyarázat által. így kezdtem el megérteni olyan dolgokat az Igében, amelye­ket addig soha. És ez a módszer nem csak az enyém; hanem a tiéd is és minden Szent Szellemmel betöltött hívőé.