2012. április 2., hétfő

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Lépések a legmagasabb fokú hithez 20.

Sokan csak néznek, és kintről várják az isteni segítséget. Valaki azt mondta: „Vajon a vérfolyásos asszony talán nem nyújtotta ki a kezét, hogy megérintse Őt?” Igen, de akkor Jézus fizikailag volt jelen. Most azonban nem így van itt. Bennünk van. Nem kell kinyújtanom a kezem és megérintenem Őt, hiszen ben­nem van. Ha fizikai módon szemléled, erőlködnöd kell, hogy megpróbáld elér­ni Istent. Van egy ének: „Ó Uram, csak egy érintést tőled.” Mit akarok én ezekkel az érintésekkel, amikor Ő bennem van? Mindezek az énekek elsősor­ban a fizikai vagy érzéki síkról szólnak, egyáltalán nem szellemiek. Fizikai né­zőpontból íródtak. Ezt szeretettel mondom, de igaz.

Köszönöm Istennek, hogy bennem van és benned van, de ez nem eredményez számodra semmi jót addig, amíg nem tudatosítod és hiszed ezt. De ha tudatosí­tod, akkor képes vagy értelmes módon cselekedni Isten Igéje alapján, és Ő munkálkodni fog általad. Hiszem, hogy nagyobb az, Aki bennem van, mint aki e világban van. Te nem? Ha munkába állítod Őt és bízol benne, akkor minden úgy fog történni, ahogy a Biblia mondja, mert a Biblia most is igaz. Bízz Isten­ben, aki benned van! Ő ott van bent! Tanulj meg „Isten bennem van”-tudattal élni. Fel fog kelni benned, megvilágítja az elmédet és vezeti a szellemedet. A halállal is nevetve szembenézhetsz, mert Ő benned van, és te tudod, hogy ott van.

Az Úr így szólt hozzám: „Most már tudod, miért mondtam neked, hogy min­den lehetséges annak, aki hisz, és hogy az írás kinyilvánította, hogy Istennek minden lehetséges? Minden dolog, ami lehetséges Istennek, az lehetséges an­nak is, aki hisz, mert a hívőben Isten él.” Tehát állítsd Őt munkába, és Ő való­sággal felkel benned és megvilágítja az elmédet, vezetést ad a szellemednek és egészséget a testednek. Igen, Ő megnyilvánítja Önmagát általad még mások­nak is, például a kezed által, ha azt másokra ráteszed. Az Úr a te Istened, Ő az, Aki valóban benned lakozik.

Azt állítottam ezekben a tanulmányokban, hogy hét lépés vezet a legmagasabb fokú hithez. Növekedett a hited? Épült? Megerősödtél? Isten Igéje megerősíti a hitet. Valld meg: „Nagyobb az, Aki bennem van, mint aki e világban van. A nagyobb bennem van. Én tőle függök. Ő nagy hatalommal fog élni bennem, át fog segíteni mindenen. Sikerre fog vinni. Ő bennem van. A teremtés mestere bennem él. Isten az Ő otthonát az én testemben készíti el.” Szegény elméd, ha nem gyakorlott az Igében, biztosan nem akarja elfogadni ezeket, de ha a szelle­medre nézel, láthatod, hogy örvendezik. Isten Igéje felvillanyozza a szellemed. Amikor mások azt mondják, nem tudják mit tegyenek, te azt mondod: „Lehet, hogy látszólag ugyanabban a cipőben járunk, de bennem az Úr lakik. Ő ben­nem van, én pedig bízom benne. Át fog segíteni a bajon.” Elmélkedj ezen, gondolkodj ezen, és valóságossá fog válni számodra az Úr!