2012. április 26., csütörtök

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Hat nagy akadály a hit útjában 5.


A hit negyedik akadálya az, ha nem értjük meg, hogy kiváltságunk és jogunk van arra, hogy használjuk az Úr Jézus Krisztus Nevét. Ez is megkötöz és meggyengít bennünket. De ha tudjuk, hogy ez a Név mire képes, akkor le tud­juk győzni a Sátánt, és élvezhetjük a kivívott győzelmet. Azt mindenki elhiszi, hogy használhatja Jézus Nevét az imában, mert Jézus mondta: „Amit csak kér­ni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek. Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti öröme­tek teljes legyen.” Én úgy gondolom, hogy Jézus Nevét mindenhol használhat­juk, mert az Ige is erre utal, és Jézus maga is erre utal a fent idézett versekben, a János 16,23-24-ben.
A Márk 16-ban pedig azt mondja: „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek. Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül: aki pedig nem hisz, elkárhozik. Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek köve­tik:...” Tehát akik hisznek az evangéliumban, azokat jelek követik; nemcsak a korai egyházban, nemcsak az apostolokat s nemcsak a prédikátorokat; hanem a hívőket. Az Ő Nevében démonokat űznek. Nem hiszem, hogy csak arra utal, hogy a démonoktól megszállott személyekből űzhetjük ki ezeket, hanem arra a tényre is, hogy minden hívőnek van hatalma a démonokon, a gonosz szelleme­ken Jézus Nevében. Az Ő Nevében új nyelveken szólnak, az Ő Nevében bete­gekre vetik a kezüket, és azok meggyógyulnak. Ha barátaid vagy rokonaid megbetegszenek, akkor nyugodtan rájuk teheted a kezedet Jézus Nevében, és meggyógyulnak. A Biblia azt mondja, hogy ilyenkor hívassuk a gyülekezet vé­neit, de előfordulhat, hogy olyan helyen vagy, ahol nincsenek vének. Meg va­gyok győződve arról, hogy hagynod kell, hogy a pásztor gondozza a csecsemő­ket, akik még nem tudják, hogyan segítsenek magukon. Érettebb, idősebb keresztényeknek meg kell tanulniuk, hogy saját maguk számára szolgáltassa­nak gyógyulást.
Hiszem, hogy meg kell tanulnunk, hogyan használjuk Jézus Nevét. Meg kell tanulnunk, hogy ebben a Névben erő és hatalom van ma is, és hogy ez a Név a miénk.