2015. november 10., kedd

Oral Roberts - A Szellemben való imádkozás erejének kiaknázása 15.

Sokkal messzebbre jutottam, mint amennyire reméltem e könyv írásában, amit megígértem a barátomnak, a szívspecialistának, mint amennyit akartam, de örülök, hogy megírtam. A Szellem felszólított, hogy menjek vissza egészen Jézusig és az első Keresztényekig az első században és illusztráljam a legegyszerűbb módon, a NYELVEKEN VALÓ IMÁDKOZÁS MAGYARÁZATÁNAK nagyszerű megtapasztalásnak értékét. Nemcsak azért, hogy jobban megértsem és alkalmazzam az imádkozásnak ezen Igei módját saját magamnak, hanem azoknak is, akik kicsit vagy semmit sem tudnak erről és Igei szempontból megpillantsák, hogy mi rejtőzik ebben, nekik személyesen. Különösen azt akartam, hogy lássák, hogy teszi ez őket képessé, hogy szóljanak ISTENHEZ egy még mélyebb dimenzióban, és hogy késztessék Istent, hogy beszéljen HOZZÁJUK, így felszabadítva a természetfeletti erejét, hogy az beáramoljon az életükbe!

Most tisztázni akarom, hogy a legelső alkalommal, amikor Isten közvetlenül szólt hozzám, nem tudtam szinte semmit a NYELVEKEN VALÓ IMÁDKOZÁS MAGYARÁZATÁRÓL. Valójában csak egy kicsit vagy semmit sem tudtam arról, hogy Isten szól egy személyhez egyáltalán és leginkább azt nem vártam volna, hogy beszél hozzám! De az Úr szavakat súgott a szívembe, amikor úton voltam a gyógyító evangélista felé, hogy imádkozzon értem ugyanazon az éjszakán, amikor meggyógyultam a tuberkulózis utolsó fázisából… és Isten szólt hozzám 22 –szer azon éjszaka óta. Mindegyik alkalommal nagyobb események fejlődtek ki abból, hogy halottam Őt szólni hozzám. Ez az egyik módja, ahogy Isten szól, - amikor valaki nem várja azt. Más alkalmakkor, amikor a személy komolyan kívánja és keresi, hogy hallja Isten hangját. Bár ez nem az, amikor arról beszélek, hogy használom a NYELVEKEN VALÓ IMÁDKOZÁS MAGYARÁZATA kifejezést, ami a Szellemben való bemerítkezés eredménye. Ezt a megtapasztalást, A SZELLEM IMANYELVÉNEK nevezek, amit könnyebb az embereknek megragadniuk, úgy gondolom. Szükséges, hogy szellemből imádkozz, mert vannak idők, amikor az elméd egyszerűen nem tudja, hogy hogyan mutassa ki Istennek mit érez legbelül a szellemi emberedben. Visszakapva a MAGYARÁZATOT gyakorlatilag Isten közvetlenül szól HOZZÁD. A szavai jöhetnek “a tudomány szava” , a “bölcsesség szava” és a “megkülönböztetés szava” formájában fentről ( 1 Kor. 12.)

Persze a magyarázat másféle módokon is jöhet, például, amikor szól az ELMÉDHEZ, vagy egy benyomáson keresztül szól mélyen a szellemedben. És persze minden kijelentés az Úrtól EGYET FOG ÉRTENI AZ ISTEN IGÉJÉVEL és soha nem fog eltávolodni annak elveitől és nem fog hozzáadni azokhoz, mert a Biblia azt mondja, hogy a Szellem és az Ige egyetértenek.( lásd 1. János 5.7) 

A SZELLEM IMANYELVE VALÓJÁBAN AZ, HOGY A SZELLEMED PILLANATNYILAG MEGKERÜLI AZ ELMÉD ( INTELLEKTUS) ÉS AHOGYAN TE, AKARATOD SZERINT, OLYAN MÓDON SZÓLSZ ISTENHEZ, AMIT AZ ELMÉD NEM ISMER. Úgy hiszem ez a bámulatos folyamat sokkal reálisabb lesz a számodra, ha megnézed a kis rajzokat, amiket a 60-as években készítettem a Karizmatikus mozgalom első vezetői közül. Ez a mozgalom a klasszikus Pünkösdi mozgalom egy gyönyörű, erős és hasznos dimenziójává vált, amiben én dicsőségesen megmenekültem, meggyógyultam és elhívattam, hogy elvigyem Isten gyógyító erejét a generációmnak. A legjobb módja, annak hogy leírjam ezt, az a Pünkösdi/Karizmatikus mozgalom. Ó mennyire szeretem mindkettőt! A Pünkösdi mozgalom az alap, a támogató, míg a Karizmatikus mozgalom a Szent Szellem ajándékainak egy nagyobb és gyakoribb kiáradását karolja fel. (lásd 1 Kor 12.) Úgy hiszem ezek együtt a legélesebb kijelentései az Igének a Szent Szellem által, amit valaha is ismertem és folyamatosan megtapasztaltam! 

AZ ISTEN/EMBER LÉTEZÉSÉNEK LEGMAGASABB SZINTJÉNEK A MEGÉRTÉSE talán a legfontosabb szó nekünk, emberi lényeknek, a szó, ami megjelöli az életünk valóságát a MEGÉRTÉS/FELISMERÉS szó. A megértés birtoklása közelebb visz minket Istenhez és egymáshoz és létrehozza “a szellemben való egyesülést”. Ha nincs megértésünk, az elválaszt minket az Úrtól és egymástól és megosztást hozz létre közöttünk. Ez háborúkhoz, otthonaink és személyes életek széteséséhez és a békesség elvesztéséhez vezet létezésünk minden területén. Amire az orvos barátom éhezett, amikor megkért, hogy segítsek, hogy hallja amint Isten szól hozzá, az az Isten/ember létezésének legmagasabb szintjének megértése volt. Jobb keresztény, jobb orvos, jobb emberi lény, az ajándékainak a jobb hordozója akart lenni és életét arra tette fel, hogy a fájó, szenvedő emberiséget jobban szolgálja, illetve, hogy túl tudjon menni a saját emberi személyiségének korlátjain egészen addig a birodalomig, ahol ő és Isten egyek… egységesek, gondoskodóak, szeretőek, kreatívok és van “ jó előmenetelük”, amiről a Biblia beszél. (Lásd Józsué 1.8) És pontosan ezért írom ezt a könyvet – hogy segítsek a barátomnak, Billnek és magamnak, illetve Isten minden gyermekének, hogy áthidaljuk a mi korlátolt emberi tudásunk és az Isten közötti szakadékot, aki minden tudás és megértés birtokában van. Tehát a nem tudás, vagy a nem értés problémája HIRTELEN megoldódik! Tudod, amikor Szellemben imádkozunk megértéssel és azután visszakapjuk a magyarázatot, a Szent Szellem megvilágosítja az elménket, képessé tesz bennünket, hogy megragadjuk azt a tudást, amire szükségünk van, ahogy kinyilvánítja nekünk Isten akaratát és célját ezen a földön. Megnyitja az elménket és kivirágoztatja azt egészen addig, amíg megértjük a dolgokat, amiket Isten tesz, hogy úgy gondolkodjunk, ahogy Isten és a Szent Szellem elkezdi feltárni azt a természetfeletti királyságot számunkra, amire a teljes szívünkből vágyunk, hogy belépjünk!

Fordította: Nagy Andrea