2015. november 6., péntek

Mintha jég áramlott volna keresztül a testén - Blantyre, Malawi - Első nap

Kedves barátaim!

Nem sokkal ezelőtt érkeztem vissza a szálláshelyemre az evangélizációs kampányunk nyitóestjéről itt a malawi Blantyrében. A tömeg nem volt hatalmas... legalábbis ahhoz képest, amennyien néhány héttel ezelőtt Zambiában voltak, de Isten jelenléte erőteljesen megnyilvánult az összejövetelen. Biztos vagyok benne, hogy ennek a híre futótűzként fog terjedni az egész környéken!

Az evangélium hirdetése és a betegekért való imádkozás után csodálatos bizonyságtételeket hallottunk:

- Egy asszony, aki farkasvakságban szenvedett, az ima után látott! A daganata eltűnt és a veséje is meggyógyult! A lánya túláradó örömmel ugrált és kiáltozott a színpadon!
- Egy másik asszony rettenetes fájdalmakat élt át a testében, olyannyira, hogy öt percnél tovább nem bírt állni. Elmondta, hogy amint az evangélizáció területére tette a lábát, hirtelen azt érezte, mintha jég áramolna keresztül az egész testén. A fájdalma elmúlt, és minden baj nélkül végigállta az evangélizációt. Ilyenre az elmúlt tíz évében nem volt példa! (Lásd a fényképen!)
- Egy lebénult férfi elkezdett járni, és az elsorvadt karját tudta mozgatni!
- Egy idősebb hölgy, aki már több mint két éve képtelen volt a járásra, most bizonyságot tett, hogy nemcsak járni, hanem ugrálni, sőt táncolni is képes! Aztán be is mutatta: ott táncoltunk együtt a színpadon, miközben az egész tömeg velünk együtt táncolt és ünnepelt!
- Egy anya az elmebeteg, és mindenkire veszélyes fiát hozta el az összejövetelre. Elmondta, hogy a fia egyszerűen rátámad az emberekre, és elkezdi ütni őket. Ma este a fiú észhez tért, és szelíden beszélt bele a mikrofonba, amikor bizonyságot tett arról, hogy Jézus Krisztus meggyógyította őt.


Reggel elkezdődött a Tűz konferencia is. Peter van den Berg és jómagam prédikáltunk több ezer pásztornak és vezetőnek, akik eljöttek, hogy részesüljenek az áldásból. Ez önmagában egy hatalmas bizonyság. Talán többen tudtok róla, hogy Peter van den Bergnél nemrégiben rákot diagnosztizáltak, és emberi számítás szerint nem is lehetne itt velünk. Azonban az ÚR csodálatosan megérintette őt, és nemcsak, hogy jobban érzi magát, hanem hatalommal és erővel képes prédikálni is itt Malawiban! Nagyon hálásak vagyunk, hogy az ÚR megőrizte az életét! Még sok elvégzendő munkája van Peternek.

Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok továbbra is értünk, amint folytatódik a lélekmentés itt Blantyre-ben. A kihívások ellenére hiszem, hogy hatalmas áttörést fogunk látni a következő napokban. Imádkozzatok azért, hogy Malawit megrázza Isten ereje ezen a héten!

Veletek együtt az evangéliumért:
Daniel Kolenda,
valamint Reinhard Bonnke, Peter van den Berg és a teljes CfaN csapat