2015. november 6., péntek

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 21.

Ige az Úrtól

Egyszer egy istentisztelet előtt valaki egy papírlapra írt igét nyomott a férjem kezébe azzal, hogy adja át nekem. Biztos vagyok abban, hogy ez a valaki nem tudta, miről szeretnék tanítani, de ez az ige éppen az általam kiválasztott témához kapcsolódott. Ugyanakkor szorosan kapcsolódott ahhoz a próféciához is, amelyet előzőleg az Úrtól kaptam, és amit meg is fogok osztani veletek ebben a fejezetben.

Mivel mindkét üzeneten Isten kenete van, azt javaslom, olvasd el őket figyelmesen, és gondolkodj el azon, mit is akar az Úr mondani neked e szavak segítségével. Az első így szól:

Azt akarom, nézz szembe a heggyel
Azért, hogy meglásd
Ha a hegy nincs többé,
Csak Én vagyok, nincsen más.

Az Úr mindig jelen van. Néha azonban a hegy nagyobbnak tűnik, mint Ő. Ezért arra buzdítalak, hogy beszélj a heggyel, de a szemedet mindig az Úron tartsd.

Mit ért Isten az alatt, hogy nézzünk szembe a heggyel? Azt akarja mondani, hogy ne bátortalanítson el minket az akadály, amely előttünk tornyosul, bármekkora is legyen. El kell jutnunk arra a pontra, amikor nem félemlíthet meg minket az ellenség és az ő cselekedetei. Ne félj az ördögtől és az általa okozott problémáktól. Tudnod kell, hogy a Szent Szellem erejével szembe tudsz nézni a heggyel és eltüntetheted az utadból.

Általában igyekszünk kikerülni az akadályokat. Mindig elmenekülünk az előttünk levő nehézségektől. Amikor ezt tesszük, gyakorlatilag az ellenség elől futunk, hiszen ő az, aki az akadályokat az utunkba gördíti csupán azért, hogy megijedjünk és adjuk fel.

Ezért mondja az Efézus 6: 11-17, hogy öltözzük fel Isten minden fegyverét, vegyük fel a hit pajzsát, a Szellem kardját, ami Isten beszéde, amelyek segítségével ellenállhatunk az ellenség támadásainak. Észrevetted, hogy a hátunkat semmiféle páncél nem védi? Tudod, miért? Mert Isten nem gondolta, hogy erre szükségünk lenne. Eszébe sem jutott, hogy hátat fordítunk az ellenségnek és elfutunk előle.

Isten nem feltételezi rólunk, hogy hátunkat mutatva elfutunk az ellenség elől. Épp ellenkezőleg, azt akarja, hogy „…legyetek erősek az Úrban és az Ő hatalmas erejében” (Efézus 6:10). Tudjuk és hisszük, hogy nagyobb Ő, aki bennünk van, mint az, aki a világban van. (I. János 4:4).

Fordította: Berényi Irén