2015. november 4., szerda

Josh McDowell - A jövendőmondásról 5.

Pszichometria

A pszichometriát is a jöven­dőmondás kategóriába sorol­hatjuk. Az eljárás elvét a Misz­ticizmus Lexikonában így ol­vashatjuk:

„A dolog alapja bizonyos emberek pszichikai erejének megnyilvánulása; az a képes­ség, hogy tárgyakkal való köz­vetlen kontaktus során képesek az illető tárgyakkal kapcsolatos eseményeket megjósolni. Ma­gukat a tárgyakat katalizátor­nak tekintik a PSI-képesség megnyilvánulásánál. Az okkul­tisták ezt belső látás általi 'olva­sásnak', vagy 'látásnak' hív­ják". (Frank Gaynor, ed., Dictionary of Mystidum, New York: Citadel Press, 148. o)

Abból áll tehát a pszichomet­ria, hogy egy személy egy má­sik személy valamilyen haszná­lati tárgyát kezében tartva ké­pes a tárgy tulajdonosáról, an­nak személyiségéről bizonyos megállapításokat tenni. Az is lehetséges, hogy a tulajdonos jövőjének bizonyos eseményeit előre jelezze.

A pszichometriának nem le­het helye egy keresztény életé­ben.. Nem médiumoktól és az ő eszközeiktől várunk segítséget életünk problémáiban, nem más emberektől tesszük függővé az életünket, hanem a Szent Szellemben bí­zunk, akinek az a speciális fel­adata, hogy Isten akaratában vezéreljen minket. A keresztények csak egyetlen, igazi közvetítő számára lehetnek nyitottak, és ez a Szent Szellem, „És én kérem az Atyát és más Vigasztalót (Segítőt) ad nektek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az Igazságnak ama Szelle­mét, akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja Őt és nem ismeri Őt" (János 14:16-17)

"Ama Vigasztaló (Segítő) pedig a Szent Szellem, akit az én nevem­ben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mon­dottam néktek." (János 14:26)

„Hasonlatosképpen pedig a Szellem is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk; de maga a Szellem esedezik miérettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíve­ket vizsgálja, tudja, mi a szellem gondolata, mert Isten szerint ese­dezik (jár közben) a szentekért. (Róma 8:26-27)

Nincs szükségünk pszichometriára sem egyéb okkult esz­közre, hiszen a Szent Szellem van bennünk.

A jövendőmondás egyéb módjai:

„Teáscsésze-olvasás": a jós­lásnak ez a módja a teáscsesze alján maradt tealevelek formá­jától és egymáshoz viszonyított helyzetéből olvas. A jövőt a keleti CHING olvasás elvei sze­rint magyarázzák.
„Geo-Jóslás": ez a jóslást rendszer egy 12 részre elosz­tott térképet használ, melyek­ben a jóslás megfelelő szimbó­lumai találhatók a bolygókkal.
„Pyro-Jóslás : tűz-konfigurációk segítségével jósol.
„Aero-jóslás": az atmoszféri­kus körülményekből vagy egy nyílt vízfelület hullámfodraiból mond jövendőt.
„Rapszódikus jóslás": ez a jóslási módszer bizonyos szent könyv azon sorából olvas, amely megragadja a jós szemét, miután imádkozik, meditál vagy szellemek segítségét kéri és kinyitja a könyvet.

Összegzésképpen: sok különböző néven jelennek meg a jövendőmondók vagy médiu­mok. Akármi legyen is azonban a név, a Biblia egyértelműen elítéli mindet. Isten utálatosságnak nevezi őket az 5 Mózes 18:11-12-ben. Az Ótestamen­tum theokrádája az effélékkel foglalkozókat halálra ítélte (3Mózes 20:6-27)

Az ilyen dolgokkal foglalkozó hamis prófétákat (Jeremiás 14:14) bizonyos helyeken csillagjósoknak (Ésaiás 47:13), más­hol médiumoknak (5 Mózes 18:11), jósoknak (5 Mózes 18:14), mágusoknak (1 Mózes 41:8), igézőknek (Ésaiás 1:6), varázslóknak (Csel 13:6-8) és spiritisztáknak (5 Mózes 18:11) nevezi.

Az Úr Isten megígéri, hogy egy napon: "És kivágom kezedbõl a bűvszereket, és szemfényvesztõid nem lesznek néked." (Mikeás 5:12)

Forrás: Új Exodus Magazin (szerkesztett)