2015. november 12., csütörtök

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 22.

El kell ismerni, ha néha nem tudjuk, mit tegyünk, erős a kísértés bennünk, hogy feladjuk és elfussunk. Néha amikor úgy érezzük, hogy a probléma már túlnőtt rajtunk, a legegyszerűbb dolog, ha széttárjuk a karunkat, feladjuk, és abban bízunk, hogy majd magától megoldódik egyszer. Szellemben erősnek kell lennünk. A férfiú lelke elviseli a maga erőtlenségét (Példabeszédek 18:14). Lehet, hogy nem tudjuk a megoldást a problémára, de ismerjük Azt, aki tudja.

Ne feledd, legtöbbször a barátaink sem tudják a választ. Sokszor az emberek egymáshoz rohangálnak, ha valamilyen problémájuk van, ahelyett, hogy az Úrhoz futnának. Ha valami gondod van, a telefonhoz szaladsz vagy a trónhoz? Istennél van a válasz minden problémára és élethelyzetre, amivel nap, mint nap szembesülök. Meg kell tanulnunk, hogy Hozzá forduljunk és megkapjuk a bölcsességet, amire szükségünk van. Megígérte, hogy megadja nekünk. (Jakab 1:5). Kivéve, ha cselekedetekben bízunk (Jakab 1: 6-7)

Az aggodalmaskodás is cselekedet, csakúgy, mint az érvelés és okoskodás.

Szerinted miért akarunk mi magunk kitalálni mindent? Mert szeretünk mindent ellenőrizni. Kielégíthetetlen vágy él bennünk, hogy mindent tudjunk. Valójában arra lenne szükségünk, hogy higgyünk.

Emlékszel, mit mondott Jézus, amikor megkérdezték Tőle, mit kell tenniük, hogy Isten dolgait cselekedjék? Azt válaszolta: „Az az Isten dolga, hogy higgyetek” (János 6:29)

Néhányunknak nagyon nehéz semmit nem tenni, csak hinni, hiszen „munkamániások” vagyunk – hozzászoktunk, hogy folyton aggódjunk és magyarázatokat keressünk. Ezek olyan szokások, amelyeket csak Isten segítségével küzdhetünk le. Valahányszor rajtakapod magad, hogy ezeket a szokásokat folytatod, jusson eszedbe, hogy Istenbe kell helyezni a hitedet, nem a cselekedeteidbe. Ne feledd, ha folyton aggódunk, és mindent meg akarunk magyarázni, nem részesülhetünk Isten kegyelméből. Ha nem részesülünk Isten kegyelméből, nem engedelmeskedünk Neki.

Fordította: Berényi Irén