2015. november 3., kedd

Oral Roberts - A Szellemben való imádkozás erejének kiaknázása 14.

Amikor visszajön Istentől a válasz az Ő szavaival, az belép az értelmünkbe, HOGY INKÁBB ÉRTELEMMEL TUDJUNK IMÁDKOZNI, MINT HOGY A PROBLÉMÁÉRT IMÁDKOZZUNK!

Visszagondolva a Billel folytatott beszélgetésünkre, a szívsebész, akinek annyira fontos volt, hogy hallja Istent szólni, azóta sokkal jobban felismerem mennyire roppant fontos a Szellemben való imádkozás. Minden hívő tudja ezt alkalmazni a mindennapi imaéletében és hallhatja Isten válaszát. Lehet, hogy nem minden alkalommal. És lehet, hogy nem könnyen és nem gyakran először, de egyre jobban és jobban halljuk, ahogy egyre többet használjuk az akaratunkat. Nem tudom elégszer mondani, - akarnod kell/ hajlandónak kell lenni, hogy működjön. Pál mondta „akarom/hajlandó vagyok” és ennek ugyanúgy kell működni a mi akaratunkban. Nem kívánva, nem remélve, hogy valahogy olyan lesz, mint mikor a villám becsap, de hajlandónak kell lenni, keresni kell, elvárni és használni ezt napi szinten. 

Megkérdezték tőlem milyen gyakran imádkozom nyelveken. Azt válaszolom „Úgy hússzor vagy harmincszor egy nap” Miért olyan sokszor? Mert nagy szükségeim vannak. Szükségem van természetfeletti segítségre és egyre jobban és jobban kívánom a nagyon praktikus és értékesebb megtapasztalását a Szellemben való imádkozásnak. Ahogy már jeleztem, a napi imanyelvem használatában néha csak magamat jobbítom/oktatom és nincs magyarázat. Mindenesetre hangsúlyozni kívánom, hogy hiszem, a megjobbításnál/oktatásnál magasabb rendű célja van a nyelveken való imának, hogy az elménk (intellektusunk) kapjon egy mélyebb megértést, hogy tudjuk Istent szolgálni – hogy jobban éljük az életünket, praktikusabb keresztény alapokon - és folyamatosan kívánjuk, hogy a beszélő Isten szóljon hozzánk, az Ő beszélő gyermekeihez. 

A magyarázaton keresztül hiszem – és folyamatosan tapasztalom, hogy – Ő szól hozzám olyan szavakkal, amelyek megnövelik az értelmi képességem. Isten mondja a Példabeszédek 4.7-ben: "A bölcsesség kezdete ez: szerezz bölcsességet, és minden keresményedből szerezz értelmet." És azt is megkérdezték tőlem, hogy minden imámra jön-e válasz, amiért mind az imanyelvemen, mind az elmémben-szellemben imádkozom a nyelvek használata nélkül. Őszintén mondhatom, hogy nem látható módon. Bár hiszem, hogy Isten megválaszol minden őszinte imát, ami az Ő akarata szerint való, a válaszok nem mindig azonnal fognak átjönni vagy nem lesznek rögtön láthatók a mi érzékeink számára, de nagyon sokszor azok lesznek. Isten válaszolni fog az imáinkra. Lehetnek majd olyan válaszok, amiket nem fogunk meglátni ebben az életben, de amikor belépünk az örökkévalóságba és visszanézünk, hiszem, hogy meg fogjuk látni, hogy egyetlen az imáinkra kapott válasz sem vallott kudarcot. Természetesen az ima leginkább a jelenvaló életünket segíti – hogy megismerjük az Úr Jézust, a gyógyulásokért, a csodákért, Isten jelenlétéért, az Ő vezetéséért, segítségért a lelkek megmentésében, az evangélium terjesztéséért és hogy naponta találjunk segítséget az életünk minden területén. Tehát az imára kapott válaszok jönnek ebben az életben, mégis meggyőződésem, hogy nem fogjuk meglátni az összes választ, amíg be nem lépünk Isten saját jelenlétébe, amikor meghalunk és felmegyünk a mennybe. 

Amikor a Szent Szellem segítőkész, mint ahogy Jézus mondja Róla, az Úr elküldi Őt mint egy másik Vigasztalót, a Parakleitoszt, ami azt jelenti, hogy: "Valaki aki elhivatott segítségül". Nemcsak “bennünk” van tehát, velünk maradva örökké, de Ő “segít” is nekünk. Az Igéből való megértésem és tapasztalatom alapján, az imanyelv – a mindig jelenlévő lehetőségnek, annak, hogy visszakapjuk a magyarázatot az elménkbe a felismerésünkbe – egy olyan dolog, ami nélkül nem lehet élni. Minden hívőt bátorítok arra, hogy ragadják meg ezt a valóságot saját maguk számára. A NYELVEKEN VALÓ IMÁDKOZÁS MAGYARÁZATTAL EGYÜTT FELSZABADÍTHATJA A TERMÉSZETFELETTIT AZ ÉLETEDBEN. 

Fordította: Nagy Andrea