2015. november 17., kedd

Bill Warner: A saría törvény nem muzulmánoknak 14.

[o9.4] Kinek kötelessége a dzsihádban harcolni?

Minden épelméjű, ép testű férfinak, aki elérte a pubertást.

A dzsihád célpontjai

[o9.8] A kalifa (a legmagasabb vezér, aki egyben király is és egyfajta pápa) háborút indít a zsidók és a keresztények ellen. Először szólítsátok fel őket, hogy térjenek át az iszlámra, aztán szólítsátok fel őket, hogy fizessenek dzsizját (kafírokra kirótt adót). Ha visszautasítják az áttérést vagy az adók megfizetését, akkor támadjátok meg őket.

[Korán 9:29] Harcoljatok azok ellen, akik megkapták az Írásokat (zsidók és keresztények), de nem hisznek Allahban vagy a Végső Napban. Ők nem tartják tilosnak, amit Allah és az Ő Küldötte megtiltott . A keresztények és a zsidók nem követik az igazság vallását mindaddig, amíg be nem hódolnak, meg nem fizetik a fejadót [dzsizját] és megalázottá nem válnak .

[o9.9] A kalifa minden más néppel harcol [kafírokkal], amíg azok muszlimokká nem válnak .

A háború zsákmánya

[o10.2] Ha valaki megöl vagy ártalmatlanná tesz egy kafírt, annak joga van elvenni, amit csak akar .

[Bukhári 4,53,351] Mohamed: „Allah felhatalmazott azzal a joggal, hogy zsákmányt szerezzek a háborúkban.”

[Korán 8:41] Tudd, hogy a háborúban szerzett zsákmányod egyötöde [hagyományosan a vezér része a zsákmány egynegyede volt] Allahé, az Ő küldöttéé, küldöttjének családjáé, az árváké és a rászoruló utazóké.

Mivel a muzulmánok bármilyen kafírral szemben folytathatnak dzsihádot, megfelelő motivációval egy kafírtól való lopás is dzsihádnak minősül meghalni a dzsihád alatt – a mártíromság.

Egy muszlim mártír valaki olyan, aki Allahért és az iszlámért gyilkol. De ölése tiszta kell, hogy legyen, és csakis az Allah iránti odaadásból fakadhat. Amennyiben motivációja tiszta, a dzsihádista a paradicsomba jut, vagy megszerzi a kafír vagyonát.

[Bukhári 1,2,35] Mohamed ezt mondta: „Aki csatlakozik a dzsihádhoz – senki által nem kényszerítve, csupán Allah és az Ő prófétája iránti tiszta odaadástól vezérelve –, és életben marad, azt Allah majd vagy a túlvilágon jutalmazza meg, vagy a háború zsákmánya lesz a jutalma. Ha megölik a harcban és mártírhalált hal, a paradicsomba bebocsáttatik. …”

[Korán 61:10] Hívők! Mutassak-e nektek egy olyan jövedelmező üzletet, amely súlyos szenvedésektől óv meg benneteket? Higgyetek Allahban és az Ő küldöttében, és harcoljatok vitézül Allah ügyéért [dzsihád] vagyonotokkal és életetekkel Jobb nektek, ha ezt tudjátok!