2011. március 22., kedd

Zsoltárok Könyve avagy a Biblia szíve


A Gyülekezet egyik nagy tanítója, Ruff Tibor érkezett Nyíregyházára és vezetett be minket a Zsoltárok Könyve izgalmas világába. Ez a könyv, amely túlnyomórészt Dávid imáinak gyűjteménye, tanít meg minket az imádkozás helyes módjára, mondhatjuk, ez az imádkozás tankönyve a Bibliában. Terjedelmileg is ez a Biblia legnagyobb könyve, a Biblia szíve és a keresztény Bibliafelosztás szerint pontosan középen helyezkedik el. Ugyanígy a keresztény életmód középpontja is az imádás kell, hogy legyen. Ez biztosítja Istennel a bensőséges kapcsolatot, ami pedig maga a boldogság. Nem az Istennel való kapcsolat van azért, hogy sikeresek legyünk, mert maga az Istennel való kapcsolat a boldogság. A bensőséges kapcsolat miatt áld meg Isten, így leszel mások előtt jó bizonyság és képes leszel más embereket is bevezetni az Istennel való bensőséges kapcsolatba. „Gyönyörködjél az Úrban és megadja szíved kérését.”

Ez a könyv mutatja be tehát, hogy az Isten szíve szerint való emberek hogyan szóltak Istenhez. Dávid kezdte el írni, majd pedig egészen Ezsdrás idejéig gyűjtötték bele az imákat. Ezekről az imákról bizonyság van, hogy Isten meghallgatta őket. Ezért kell ezeket mintául használnunk. Az örökkévalóságban minden Isten imádásáról fog szólni, a Zsoltárok Könyve pedig erre készít fel.

Sok fontos és új dolgot tudtunk még meg a zsoltárok ihletőjéről,valamint, hogy mi teremti meg a lehetőséget hasonló imák megszületésére, kijelentések vételére, próféciákra és azok megértésére, ezen imák rejtettebb tartalmáról, és arról, hogy mikor és hogyan teljesedtek vagy fognak beteljesedni a bennük lévő próféciák.

http://nyiregyhaza.hit.hu/elet/120.htm