2011. március 9., szerda

D.Prince: Róma levél 8. fejezet 9. rész

8: 33-34. - Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, aki megigazít; Kicsoda az, aki kárhoztat? Krisztus az, aki meghalt, sőt aki fel is támadott, aki az Isten jobbján van, aki esedezik is érettünk.

Ha Isten megigazított, akkor kicsoda okozhatna bűntudatot bennünk? Isten mindent megtett azért értünk, hogy megmentsen minket a kárhozattól. Ne vádold a testvéredet, akiért Krisztus meghalt! Isten nem tűri el a kiválasztottainak a kárhoztatását. Van egy szakértő pártfogónk.

I. János 2: 1. - Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus.

Jézus Krisztus a mi ügyvédünk, Ő képviseli a mi ügyeinket. Soha, semmi okunk nincs rá, hogy kárhoztatás alá kerüljünk. Isten velünk van, Jézus a pártfogónk, aki közbenjár értünk, Isten megígérte, hogy megigazít minket, és ezért nem fogja eltűrni, hogy bárki is kárhoztasson bennünket.

Ésaiás 54: 17. - Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz: ez az Úr szolgáinak öröksége, és az ő igazságuk, mely tőlem van, így szól az Úr.

Isten felhatalmaz arra, hogy ezt megtedd. Minden nyelvet, ami ellened perbe száll, azt te kárhoztatsz.

A Római-levél üzenetének csúcspontja: elválaszthatatlan és örökkévaló egység a Szellem által a Messiással. Jézus a cél. Ő a kezdet és a vég, az első és az utolsó, az alfa és az omega. Mindaddig nem értél célba, míg el nem éred ezt az egységet Jézussal a Szellem által.

8: 35. - Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? Nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-e?

Pál azt mondja, hogy mindezek velünk is megeshetnek, de nem tudnak elszakítani Krisztus szeretetétől.

8: 36. - Amint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek, mint vágó juhokat.

Ez Isten ÓSZ-i népére vonatkozik, és ezek a szavak az Egyházon is beteljesülnek még a Millennium beteljesedése előtt. Isten soha nem ígérte meg, hogy megvéd minket az üldözéstől, inkább arra figyelmeztet, hogy számítsunk rá. Viszont az üldözés soha nem szakíthat el minket Isten szeretetétől.

8: 37. - De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, aki minket szeretett.

Belekerülünk a próbákba, a csatákba és amikor túljutunk rajtuk, akkor nagyobbak vagyunk, mint korábban. Nem egyszerűen győzünk, hanem megrontjuk az ellenségeinket.

8: 38-39. - Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely van a mi Urunk Jézus Krisztusban.

A meggyőződésnek súlya van. Pál itt örökkévaló és elválaszthatatlan egységről beszél Jézussal, a mi Megváltónkkal a Szellem által. Ezt soha, semmi nem tudja megtörni, vagy véget vetni neki. Ez a keresztény élet célja. Krisztus a cél.

Kol. 3: 3-4. - Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve együtt a Krisztussal az Istenben. Mikor a Krisztus, a mi életünk, megjelenik, akkor majd ti is, Ő vele együtt, megjelentek dicsőségben.

Akkor haltunk meg, amikor Jézus meghalt a kereszten. Van egy elrejtett életünk, amit a világ nem láthat. Krisztus a mi életünk. Csak Rá van szükségünk. Ez egy elrejtett élet, ami el van takarva, de Ő a mi életünk. Ha Krisztus a miénk, akkor mindenünk megvan!