2011. március 30., szerda

Morris Cerullo a Hit Parkban!


Április 17-én a Hit Gyülekezete vendége lesz a világhírű amerikai prédikátor, Morris Cerullo. Az idén nyolcvanéves igehirdető árvaházban nőtt fel, miután szüleit kétéves korában, autóbalesetben elvesztette.

Cerullo gyermekként egyre erősödő depresszióval küzdött, míg egy napon elhatározta, hogy véget vet életének. A döntő pillanatban azonban valami mégis megakadályozta őt abban, hogy alávesse magát az emeleti ablakból. Az árvaház egyik alkalmazottjától hallott először Jézus Krisztusról, akinek a személye elementáris erővel hatott rá.

Tizennégy éves korában angyali látogatásban volt része, majd tizenhat évesen megrendítő látomása volt: a Pokol tüzében, rettenetes gyötrelmeket átélő embereket látott. A sorsfordító megtapasztalások hatására Cerullo Jézus Krisztus szolgálatába helyezte az életét. Teológiai diplomáját a New York-i Divinity School teológiai főiskolán vehette át 1953-ban.

Szolgálatának több, mint 60 éve alatt Cerullo a világ számos országában, hatalmas tömegeknek tartott evangelizáló és gyógyító összejöveteleket. Volt olyan evangelizációs istentisztelete, amelyen egyszerre 500,000 ember vett részt. Sokan tettek tanúságtételt arról, hogy Cerullo imájára súlyos betegségekből gyógyultak meg.


Az amerikai igehirdető számos országban az úttörő szerepét töltötte be. 1965-ben Argentínában, az állammal összefonódó egyházi körök részéről ütközött hatalmas ellenállásba. A feljelentések eredményeképpen Cerullot letartóztatták és kihallgatták. A vád az volt, hogy orvosi végzettség nélkül végzi a gyógyító szolgálatát. Az igehirdető hasonlóan úttörő munkát végzett Indonéziában, Malajziában, Mexikóban és számos afrikai, közel- és távol-keleti országban.

Cerullo, aki a körútjai során számos miniszterelnökkel személyesen is találkozott, a világ 6 kontinensén végezte és végzi ma is legendás szolgálatát. A személyes körútjai mellett az amerikai gyógyító-evangelistának kiterjedt média szolgálata is van: a több millió dollárból megépült "Fény Városa" (City of Light) TV produkciós központot Cerullo egyik fia, Dávid irányítja. Az amerikai igehirdető emellett több mint 50 könyv szerzője.

Forrás: hit.hu