2011. március 19., szombat

Kenneth Hagin: Ne szóld a félelem szavát!

Szádnak beszédei által estél tőrbe, megfogattattál a te szádnak beszédeivel. PÉLDABESZÉDEK 6,2.

A száddal vagy Istennek, vagy a sátánnak adsz hatalmat magad felett. Amikor újjászülettél, megvallottad Jézus Krisztust Uradnak. (Róm. 10,9. 10.) Megvallottad, hogy Jézus az Urad. Jézus elkezdett uralkodni feletted, és elkezdte irányítani az életedet. De amikor arról teszel megvallást, hogy a sátán képes arra, hogy akadályozzon téged, visszatartson a sikertől, félelemben tartson; akkor, noha keresztény vagy, mégis a sátánnak adsz hatalmat magad felett. Az pedig természetes, hogy amikor a sátán uralkodik feletted, megtelsz gyengeséggel és félelemmel.

Sohase valld meg a félelmeidet.

Most azt kérdezheted: „De mi van, ha félek?” Valójában nem félsz. A Biblia azt mondja, hogy Isten neked — a valóságos énednek — nem a félelem szellemét adta, hanem az erő, a szeretet és a józanság szellemét.
A félelem nem belőled jön, amikor megpróbál hatalmába keríteni. A félelem az ellenségtől jön. Benned az erő szelleme van, mondd ki, hogy ez van benned!

A szeretet szelleme a tiéd; mondd ki, hogy ez a tiéd. A józan ész szelleme a tiéd; mondd ki, hogy ez a tiéd. Amikor ezt vallod meg, akkor ez fog uralkodni feletted.

Megvallás: Én sohasem félek, nem ismerem a félelmet. Az erő szelleme van bennem. A szeretet szelleme van bennem. A józanság szelleme van bennem.