2011. március 7., hétfő

Kenneth Hagin: A szeretetünkről ismernek meg

Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok. JÁNOS 13,35.

Miről fog megismerni minket a világ? A szeretetünkről. Erről az isteni szeretetről. Erről az isteni fajta szeretetről. Erről az önzetlen szeretetről.
Isten úgy szeretett, hogy adott.
Tudnunk kell: az Ő szeretete nem természetes emberi szeretet. A természetes emberi szeretet önző. Még az anyai szeretet is emberi, önző szeretet, amely a sajátját követelve ezt mondja: „az én gyermekem!”

Ha megtanulnánk átengedni az uralmat a szívünkbe kitöltött Istentől való isteni szeretetnek, az egész életünk valóságosan megváltozna. Orvosolná minden családi problémánkat. A természetes emberi szeretet átcsaphat gyűlöletbe, amikor nem tudja érvényesíteni az akaratát. Ellenséges lesz, kötekedő, viszálykodó, káromló és aljas.
Az isteni szeretet a szitkozódásra nem válaszol szitokkal. Az isteni fajta szeretetet nem az érdekli, hogy mit kaphat, hanem, hogy mit adhat. Ugye látod már, hogy ez az, ami megoldaná minden családi problémádat?

Isten gyermekeként Isten természete van bennünk, Isten természete pedig a szeretet. Természetes tehát, hogy szeretet van a szellemünkben, a szívünkben. De ha megengedjük, hogy a külső emberünk és az elménk uralkodjon felettünk, úgy a szívünkben lévő szeretet természetet bebörtönözzük. Szabadítsuk fel Isten szeretetét, amely bennünk van!

Megvallás: A világ meg fog ismerni engem az én szeretetemről. Felszabadítom a bennem lévő szeretet természetet!