2016. július 13., szerda

Oral Roberts - Isten természetfeletti nyomkövető rendszere 7.

Majd, mint a villám, a gondolataim abba az időbe utaztak vissza, amikor ennek a nagyszerű országnak a sivatagjait szeltem át, ahol kiszáradt folyó medreket láttam belevésődni a sivatag homokjába. Az év legnagyobb részében ezek a folyók ki vannak száradva és várják az enyhülést hozó esőt. De még akkor is, a folyómeder mindkét partján minden szép zöld volt elbűvölő hajtásokat hozva. Ahogy nézed a csupasz sivatagot körülvevő felperzselt, száraz folyómedret elgondolkodsz azon: Hogy lehet egész évben zöld ez a kis földsáv? A válasz valójában abban rejlik, hogy valahol a föld alatt MINDIG ÁRAD FOLYÓ! Van egy felszín alatti terület mélyen a föld alatt, amely lüktet az élettől! Bár mi nem látjuk a felszín alatt hullámzó vizet, ahogy a tenger felé rohan, mégis árad és a folyó partjain élő vegetáció szoros kapcsolatban van azzal a hatalmas folyóval a föld mélyén!

Ahogy ott feküdtem kétségbeesetten imádkozni próbálva, a János 7:38. ugrott fel hirtelen előttem, amiben Jézus azt mondta: "Aki hisz én bennem, a mint az írás mondotta, élő víznek folyamai ömlenek annak belsejéből (a szelleme felszín alatti részeiből)." Tudtam, hogy mélyen a bensőmben volt egy felszín alatti rész, amely tele volt a Szent Szellemmel! Egyszerre csak a halál torkában lévő emberi vázammal megmozdítottam az ajkaim és éreztem ahogy a hatalmas folyó árad a hasam tájékának felszín alatti területén. Majd a következő pillanatban suttogva nyelveken kezdtem imádkozni! Ha ott lettél volna velem abban a szobában, azon az éjjelen, láttad volna, ahogy mozognak az ajkaim, de egy árva hang sem jön ki a számon. De tudtam, hogy az Úr hallotta az imámat, mert amikor nyelveken imádkozol közvetlenül Istennek imádkozol és nem embereknek. (lásd 1. Korinthus 14.2) Először csak nyaktól felfelé tudtam imádkozni minden erőmmel, amit csak össze tudtam szedni, de a mély vizekbe akartam merülni, hogy le tudjak addig jutni, ahol a hatalmas folyó áramlott! Ó és milyen nagyszerű leckét tanultam azon az éjjen! Valójában az egész könyv erről szól! 

NEKED ÉS NEKEM A BENNÜNK LÉVŐ FOLYÓBÓL KELL IMÁDKOZNI NEM PEDIG FEJBŐL ÉS NEM A SZÁNKKAL. LE KELL MENNÜNK A FOLYÓ MÉLYÉRE, A FELSZÍN ALATTI RÉSZRE , MERT A FOLYÓ OTT ÁRAMLIK! A HATALMAS FOLYÓ ÉJJEL-NAPPAL, A NAP 24 ÓRÁJÁBAN, A HÉT MINDEN NAPJÁN ÁRAMLIK SZELLEMI KOMMUNIKÁCIÓT FOLYTATVA ISTENNEL ELÉRVE EGÉSZEN A MENYIG. 

Dicsőség Istennek, a Szellem folyója áramlott, áramlott és csak áramlott még a sötét és magányos kórházi kórteremben is! Amikor elkezdtem nyelveken imádkozni és belevetődtem a felszín alatti mély részbe, kértem az Urat, hogy küldje el az imám magyarázatát és a lényemből a következő szavak törtek fel: „ÉLNI FOGSZ, ÉS NEM FOGSZ MEGHALNI!” Egyre csak ismételgettem azokat a szavakat suttogva, amik az életet jelentették nekem! Mint a hűvös víz a puszta sivatagban, mint az anya keze a lázas gyermeken azok a szavak rhemaként jöttek az Úrtól feltörve a földalatti folyó áramlataként a hasamon keresztül! Másnap korán reggel, amikor Ralph Wilkerson pásztor bejött a szobámba az első szavak, amelyek elhagyták a száját ezek voltak: „Élni fogsz, és nem fogsz meghalni!” Aztán a fiam repült oda Tulsából és azt mondta: „Szólt hozzám az Úr és azt mondta, nem fogsz meghalni.” Később Benny Hinn, Bill Swad és Dr. John Hagee és még más Isten emberei jelentek meg nálam, hogy kézrátétellel imádkozzanak értem a gyógyulásért és egymás után sorban megerősítették azokat a szavakat, amelyeket Isten adott nekem: „Élni fogsz, és nem fogsz meghalni!” 

HA NEM VAGYUNK ÓVATOSAK, AKKOR CSAK MENTÁLIS SZINTEN FOGUNK MŰKÖDNI ÉS SOSEM LESZ KAPCSOLATUNK AZ ÉLŐ VÍZ FOLYAMAIVAL. 
Barátom, a legintimebb és legszemélyesebb módon szeretném megosztani veled, hogy mit tanultam meg ebből az eget rengető élményből. Azért hogy hatásos legyen az imánk, kapcsolódnunk kell a lényünk felszín alatti részéhez, ahol Isten Szellemének hatalmas folyója áramlik. Mert amikor a nyelv csak az elme utasítása szerint szól, az az intellektuális beszéd, amely egy érvelési eszköz. Az elménk okoskodó, folyamatosan érvelő, és gyakran az önmagával való vitába gabalyodik bele. Ha nem vagyunk óvatosak, akkor csak mentális szinten fogunk működni, elárasztja a szellemünket és leural minket és csak szájjal imádkozó keresztények leszünk. Soha nem fogunk kapcsolódni a szellemünk erős felszín alatti részéhez, ahol az élő víz folyamai áradnak! Ahogy szellemben imádkoztam a kórtermemben azon az éjszakán egy olyan feltámadási megtapasztalásom volt, amit alig tudok leírni! A magány érzése és a szörnyű félelmek ellenére, amelyek megpróbáltak megragadni kijelentést, megértést kaptam az Úrtól és az Úr ezt mondta nekem: „Élni fogsz, és nem fogsz meghalni!” Egy pillanat alatt megértettem, hogyan kell imádkozni! Elkezdhettem értelemmel imádkozni, mert az értelmem most már erős horgonyt vetett Isten szavában, amit a szellemben való imádkozás magyarázataként kaptam meg! Egyrészről imádkozhattam volna arról, hogyan történjen a temetésem. Azt is imádkozhattam volna, hogy valaki mondjon pár szót a koporsóm felett, hogy az életem érdemesnek minősüljön. Másrészről viszont imádkozhattam BŐSÉGESEBB ÉLETÉRT, hogy az átjárja a 180 cm-es és 90 kg-os testem, azért hogy a szívem tökéletesen működjön, hogy be tudjam tölteni a szolgálatom, hogy a kileheljem az utolsó leheletem, mialatt valaki másnak a gyógyulásáért imádkoztam Jézus Krisztus hatalmas nevében az Ő dicsőségére!

Fordította: Nagy Andrea