2016. július 22., péntek

Idézet

"Péld. 8:12-32. Miért teremtette Isten a világmindenséget? A megoldás megdöbbentően egyszerű: A VILÁGMINDENSÉG A LOGOSZNAK, ISTEN FIÁNAK A JÁTÉKA.

A Messiás szavai: „Mellette voltam, mint kézműves, és gyönyörűsége voltam mindennap, játszva ő előtte minden időben. Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban.”

Az Atya adott neki lehetőséget, hogy kibontakoztassa a tehetségét, képességeit. „Mert ő tőle, ő általa és őreá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké. Ámen.” (Róma 11,30) A görög „lego” jelentése: összerakni. A Logosz = rengeteg összerakott beszédet jelent. (A rhéma viszont folyóhoz hasonló). A Fiú tehát ezzel legózik! És az Atya ebben gyönyörűségét leli. Másutt is szerepel ez e kifejezés: „Ez az én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm.” (Mt. 3,17) Mai beszédben ez úgy értendő, hogy élvezi, tetszik neki.

A Messiás pedig azt mondja magáról, hogy: „gyönyörűségemet lelem az emberek fiaiban.” Az emberek istenképűsége gyönyörűséget okoz számára. A Messiás annyira szeretett minket, hogy megtestesült, lejött a földre, és meghalt érettünk.

Még egy dolog: a bölcsesség = egy gyerek, vagy legalábbis a gyerekség benne marad. Ezt a játékot a bűn teszi tönkre, nem Isten. Mondják is rá, hogy: szörnyűség. A Messiásnak az a dolga, hogy ezt kiszorítsa, és élhetővé tegye a világot, hogy élvezzük az életet, hogy boldogok legyünk.

A világmindenségnek nincs más haszna, minthogy egy szórakoztató játék legyen. A mi Istenünk jó, kegyelmes Isten, és boldog Isten!"

Ruff Tibor, 2016.07.20.