2016. július 21., csütörtök

Derek Prince - Az angyalok miatt - Hadviselésünk fegyverei 1.

Kedves Barátaim!

Előző levelemben rámutattam, hogy amikor kereszténnyé válunk, automatikusan egy hatalmas háború résztvevői leszünk, amely a Földet és az eget egyaránt átfogja. Ráadásul, a leghatalmasabb és legveszélyesebb ellenségünk a gonosz angyalok királysága, akiknek a főhadiszállása az egekben található.

Bölcsességében és kegyelmében Isten ellátott minket az összes fegyverrel, amire szükségünk van, hogy győzelmet arassunk. Mivel a hadviselés a szellemi valóságban zajlik, fegyvereink is szellemiek. A Korinthosziaknak írt második levél 10:4-ben Pál azt mondja: „Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek [következésképpen szellemiek], hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására.”

Az erősségek, akiket támadunk, szintén szellemiek. A századok során a Sátán építette fel őket az emberiség szívében és elméjében. Ezek a félelem, sóvárgás, gyűlölet, bálványimádás, faji előítélet, vallásos babona, és még sok hasonló erősségei.

Ezek az erősségek azok, amelyek akadályozzák a politikusok minden valódi békekötési kísérletét. Az ésszerű és politikai érvelések a tárgyalásos rendezések érdekében nem elég erősek ahhoz, hogy lerontsák a szellemi erősségeket, amelyek a béke útjában állnak.

Valódi béke egyedül akkor jön majd létre a Földön, amikor Krisztus királysága alakul meg itt. Ez a célja hadviselésünknek keresztényként, valamint ezzel a szándékkal használjuk a szellemi fegyverzetünket. Az a cél, hogy lerontsuk a szellemi erősségeket a férfiak és nők szívében, valamint utat készítsünk Krisztusnak, hogy felépítse királyságát – először a szívekben, és végül az egész Földön.

Hét szellemi fegyver

Az Efeszosziaknak írt levél 6:13-18-ban Pál hét szellemi fegyvert – vagy szellemi felszerelést – sorol fel, amelyre szükségünk van. A példákat saját idejének római legionáriusi felszereléséről veszi. Íme, felsorolás:

1. Az igazság öve (14. vers).
Pál idejében, a férfiak és a nők egyaránt, rendszerint hosszú, bő ruhát viseltek, ami leért legalább a térdükig. Mielőtt bármilyen fárasztó tevékenységbe kezdtek, az első, amit tenniük kellett, hogy összehúzták magukon bő ruhájukat és felhajtották azt az öv alá. Csupán ezután tudtak akadálytalanul bármilyen megerőltető tevékenységbe kezdeni. Ezért fordul elő többször ez a kifejezés: Övezd fel derekadat.

Az igazság övének viselése megköveteli, hogy lemondjunk a tisztességtelenség és megalkuvás minden formájáról. Ha nem „hajtjuk fel” utunkból, akadályozni fognak a szellemi előrehaladásunkban. Hűségesnek kell lennünk a Szentírás igazságához, még ha ez vitákat is szül vagy népszerűtlen.

Arra is szükség van, hogy teljesen nyitottak és szívélyesek legyünk minden személyes kapcsolatunkban. Ez egy elengedhetetlen feltétel a megfelelő szellemi növekedéshez. Frissen kereszténnyé vált hívőknek azt írja Péter: „Levetvén azért minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigykedést, és minden rágalmazást, mint most született csecsemők, a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek.” (1Pt 2:1-2)

Ezen felül, tökéletesen nyitottnak és őszintének kell lennünk magának Istennek az dolgaiban. Ez a feltétele annak, hogy szellemi kijelentést vegyünk. Az 51. Zsoltár 8. versében Dávid azt mondja:
Íme, te az igazságban gyönyörködöl, amely a vesékben [a belső részekben] van, és bensőmben bölcsességre tanítasz engem.

Isten csak azokat fedi fel rejtett bölcsességét, akik belsejében igazság van.

Fordította: Marton Katalin